Sus

Acesta este probabil cel mai bun moment pentru a te gândi la câteva activități frumoase de făcut cu copiii acasă, pentru că, înainte de călătoria propriu zisă, călătorim cu mintea. Cum trebuie să rămânem acasă un timp, avem nevoie de creativitate și să revenim la plăcerile simple ale vieții. Știm că mulți dintre voi sunt în continuare la job, de acasă, și mai știm că mulți dintre copiii voștri se plictisesc ușor stând în casă pentru o perioadă mai lungă de timp. Cum procedăm pentru a îi ține ocupați, eventual fără smartphone? Iată câteva soluții:

Citește cărți de călătorie

Dacă nu putem călători, putem visa să o facem sau să ne lăsăm distrați de aventuri fantastice din diferite călătorii, așternute pe foaie de autori celebri! Literatura este plină de capodopere, iar fantezia copiilor poate fi stimulată în mii de moduri diferite! Alege cartea potrivită în funcție de vârsta copilului și pregătiți-vă de aventură. Dacă este mic și nu știe încă să citească, citește tu, în momentele tale de pauză. Astfel îi vei dezvolta dorința de a învăța literele. Dacă este mai mare, citiți împreună pentru a vă bucura de experiență. Într-o lume în care jocurile pe televizor și telefoanele sunt principala lor atracție, cărțile pot părea plictisitoare. Însă, citind împreună cu cel mic, îi dezvolți interesul către universuri noi, nedescoperite!

Plănuiți viitoarea excursie în familie

Vă sfătuim să nu utilizați hărțile Google și să apelați Ia vechiul atlas de hărți. Roagă copiii să-l deschidă și indică un loc pe hartă. Unde este? Care e numele? Pot să facă un itinerariu dintr-un loc în altul? Planificați o posibilă călătorie deoarece această activitate îi poate ține ocupați ore întregi! Dacă indică Europa, ți se deschid mii de oportunități și puteți visa împreună cum puteți ajunge în Roma, Pompei, Marsilia, Barcelona … va fi atât de distractiv!

Învățați jocuri noi

Vrei să înveți copiii să cânte la un instrument? Acesta ar putea fi momentul potrivit! Una dintre cele mai bune activități de făcut cu copiii în casă este cântatul. Gândește-te: este zgomotos, implică și dans, consum de energie și îl va face pe cel mic fericit. Dacă cântatul nu este pe placul lor, lumea este plină de hobby-uri. Fotografie? Pictura? Origami, știinţă, benzi desenate? Împreună este imposibil să nu găsiți ceva potrivit.

Gătiți împreună

Una dintre cele mai bune activități de făcut cu copiii acasă este gătitul. Gătitul pentru o persoană dragă este un gest de dragoste, iar gătitul împreună este un cumul de momente frumoase, de creativitate și de zâmbete. Împărtășirea mirosurilor, culorilor și gusturilor ajută la menținerea oamenilor împreună. Unde mai pui că poți descoperi astfel și cultura gastronomică a unei destinații, așa că puteți să încercați astăzi un preparat din Grecia, mâine unul din Turcia și tot așa.

Documentare și seri culturale

Ne distrăm, dar mai trebuie să și învățăm. Când ați terminat cu joaca, este timpul să studiați! Uitați-vă la documentare și programe culturale și ajută-l pe cel mic cu informații utile pentru vârsta lui și domeniul de care este interesat. Fie că este vorba de știință, natură, astrologie, cu siguranță veți afla multe informații noi! Acum aveți destul timp pentru a investi un pic în lucrurile pe care le puteți face împreună. Lucruri care îți lipsesc în timpul perioadelor aglomerate la serviciu.

Redecorează. Descoperiți design-ul interior

Dacă copiii tăi sunt suficient de mari pentru a îți fi de ajutor acasă, redecorează casa împreună cu ei! Vei fi surprins să descoperi câte idei utile pot avea. Și, la final, vei arunca multe dintre hainele pe care nu le mai folosești. Cu toții trecem prin asta. Dacă îți place croitoria, pe unele le-ai putea înviora puțin folosind culori pastelate. Priviți câteva tutoriale video și s-ar putea să ieși din criză cu o garderobă cu totul nouă, handmade și șic. Mult noroc!