Sus

Una dintre cele mai populare destinatii turistice pentru vara este Insula Thassos din Grecia. Este recunoscuta pentru peisajele superbe, pentru experientele autentice grecesti de care poti avea parte la tot pasul, pentru distractie, relaxare si mai ales pentru plajele de o frumusete incredibila. In continuare, iti vom prezenta cele mai frumoase cinci plaje din Thassos, pe care merita sa le vizitezi intr-o vacanta Grecia

1. Marble Beach

Este situata in partea de nord-est a insulei si este de departe cea mai frumoasa plaja, datorita nisipului si marmurei. Numele plajei provine de la bucatile mici de marmura ce se regasesc aici si de la nisipul alb, inconfundabil. Impreuna cu apa in culoarea smaraldului, aceasta plaja este usor de confundat cu o destinatie tropicala. Local, mai este cunoscuta si sub denumirea de Plaja Marmara. In ultimii ani, pare ca a devenit neincapatoare, asa ca daca vrei sa te bucuri de ea, incearca sa ajungi aici in timpul saptamanii, deoarece in weekend este foarte aglomerat. 

2. Golden Beach

Se afla in estul insulei si este una dintre cele mai populare in randul turistilor. Plaja are un nisip extrem de fin, auriu si ape limpezi, motiv pentru care a primit Steagul Albastru. Plaja este amenajata atat cu locuri pentru sezlonguri si camping, dar si cu taverne si puncte pentru inchirierea echipamentelor pentru sporturile de plaja si nautice. Intrarea in mare este lina, astfel ca aceasta plaja este potrivita chiar si pentru copii. In spatele plajei se ridica Muntele Ypsarion, ceea ce confera locului un farmec aparte, autentic grecesc. 

3. Paradise Beach

Asa cum ii spune si numele, este o plaja ce pare desprinsa din Paradis. Este situata in estul insulei Thassos si este o oaza exotica, la care te vei intoarce cu drag, ori de cate ori vei avea ocazia. Este o plaja inconjurata de paduri, cu nisip fin si apa de culoare turcoaz si pe alocuri verzui. Cei care isi doresc sa inoate cat mai mult in timpul zilei, gasesc aceasta plaja perfecta. De asemenea, este ideala si pentru windsurfing. 

4. Plaja Potos

Desi este una dintre cele mai aglomerate plaje, nu si-a pierdut frumusetea specifica. Este o plaja generoaa, cu nisip fin, iar pe alocuri este inconjurata de paduri de pini, verdeata si stanci. Este o plaja amenajata, cu locuri pentru umbrele si sezlonguri si de asemenea este una dintre cele mai iubite plaje pentru iubitorii de sporturi nautice. Indragostitii vor gasi aceasta plaja ideale pentru plimbari lungi la apus. De mentionat ca apa este limpede si adanca, asa ca trebuie grija daca vrei sa mergi alaturi de copii. 

5. Plaja Giola

Ultima plaja din aceasta serie este Giola, considerata o plaja ,,bijuterie”. De ce este atat de frumoasa? Deoarece este o adevarata piscina naturala, formata intr-o grota a carui tavan s-a prabusit. De mentionat ca se ajunge destul de greu la aceasta plaja, insa merita tot efortul.