Sus

In ultimii ani, Oradea a devenit unul dintre cele mai frumoase orase si dezvoltate orase din Romania. Acesta concureaza cu mari capitale din Europa, iar cand pasesti pentru prima data in Centrul Istoric, ai impresia ca nu mai esti in Romania. Totul este ca un basm adus adus in prezent si cu siguranta vei dori sa stai cat mai mult timp aici. Daca planuiesti un sejur in Oradea, iti recomandam sa apelezi la o agentie de turism cum este si Hello Holidays pentru cele mai bune oferte personalizate. In cele ce urmeaza, iti vom prezenta cele mai frumoase 5 obiective turistice din Oradea! 

1. Piata Unirii

Fara indoiala, este cel mai vizitat loc din Oradea si cel mai fotografiat. Centrul istoric al Oradei este cu siguranta cel mai elegant din tara si concureaza cu orase precum Budapesta sau Praga. Centrul istoric si Piata Unirii au fost supuse unui amplu proces de restaurare cu ajutorul fondurilor europene, pastrandu-si modelul de arhitectura original. Cu siguranta ai vazut si tu in poze cladirile colorate pe care ai putea sa le admiri toata ziua. 

In Piata Unirii din Oradea se imbina numeroase stiluri arhitecturale: baroc, istorizant, modernist, clasicist. Cladirile aflate aici sunt importante nu doar din punct de vedere arhitectural, dar si istoric. Pentru inceput, mentionam cladirea Primariei, ce a fost construita intre 1901 si 1904 in stil neorenascentist si Palatul Episcopiei Greco-Catolice. Una dintre cele mai frumoase cladiri ramane totusi Casa Kovacs, ce se afla la intersectia dintre Strada Pavel si Piata Unirii. Suntem siguri ca vei admira si Palatul Moskovits, deoarece este unul dintre cele mai importante monumente din oras, din punct de vedere arhitectural. 

2. Cetatea Oradei 

Daca esti pasionat de istorie, acest obiectiv turistic te va impresiona cu siguranta. Cetatea Oradei a fost reconsolidata si reabilitata in ultimii ani, iar astazi este o adevarata bijuterie si un ,,magnet” atat pentru turistii romani, dar si pentru cei straini. Aici, poti admira Vechea Cetate, ce a stat la baza formarii orasului asa cum il stim astazi, fresce pictate intr-un mod deosebit, statui destul de neobisnuite, cum ar fi ale unor unicorni si chiar grifoni, scaune de tortura si multe altele. 

Cetatea are in perimetrul sau si un Parc Dendrologic superb, unde te poti plimba si unde poti admira si un mic lac cu nuferi. Interesant de mentionat si faptul ca in interiorul cetatii exista si un hotel unde te poti caza. 

3. Dealul Ciuperca 

Pentru o vedere panoramica a orasului, iti recomandam sa urci pe Dealul Ciuperca. Acesta a fost consolidat in urma cu patru ani, deoarece era in pericol de a fi distrus de alunecari de teren. Acum este un punct de atractie al orasului, iar noi iti recomandam sa mergi si spre seara, pentru un apus de poveste. 

4. Turnul Primariei 

Daca iti place sa admiri orasul de la inaltime, in afara de Dealul Ciuperca mai ai la dispozitie si Turnul Primariei. Desi este un pic mai greu de urcat, avand in vedere scarile si inaltimea, merita tot efortul. Despre turn putem spune ca a rezistat multor provocari: a depasit cu bine doua incendii si doua Razboaie Mondiale, ale caror urme se mai pot vedea si acum pe cadranul ceasului. La ore fixe, orogologiul canta Marsul lui Iancu. 

5. Complexul Baroc

Ultimul obiectiv turistic pe care ti-l propunem in aceasta serie este superbul Complex Baroc, cel mai reprezentativ din Romania si printre cele mai importante din Europa. Acesta cuprinde Palatul Baroc, Bazilica Romano-Catolica si Sirul Canonicilor. Un lucru interesant de mentionat este faptul ca Palatul Baroc are 365 de ferestre, care corespund zilelor unui an. 
Speram ca ti-au placut informatiile oferite si ca vei vizita cat mai curand Oradea! Iar daca iti doresti sa vizitezi cat mai mult din tara, la Hello Holidays te poti bucura de cele mai avantajoase circuite turistice. Contacteaza-ne pentru mai multe detalii!