Sus

Cu totii stim ca Romania este o tara superba, insa cand vine vorba despre vizitat, probabil te gandesti si tu deseori ce obiective turistice sunt cele mai populare. Oriunde mergi in Romania, vei descoperi frumuseti unice, pe care merita sa le vizitezi macar o data in viata. Dintre acestea, am selectat cu greu doar sapte, in speranta ca te vom ajuta sa iti stabilesti itinerariul pentru vacanta viitoare. Daca nu vrei sa te complici si sa mergi la siguri, poti apela si la o agentie de turism, cum este Hello Holidays, pentru cele mai bune pachete turistice din Romania! Asadar, iata 7 frumuseti ale Romaniei pe care trebuie sa le vizitezi macar o data in viata! 

1. Delta Dunarii

Tara noastra se lauda cu a doua cea mai mare delta din Europa: Delta Dunarii, insa la frumusete, castiga detasat. Delta Dunarii face parte din Patrimoniul UNESCO si este locul unde traiesc si cuibaresc mii de specii rare de pesti si pasari. Este o zona cu adevarat magica, din care cu greu vei mai pleca. Un lucru interesant de mentionat este faptul ca Delta Dunarii este cea mai mare zona acoperita cu stuf din lume. Daca ajungi in Delta si iti doresti sa faci o plimbare cu barca, sfatul nostru este sa alegi ambarcatiuni cu viteze foarte mici. In felul acesta, vei vedea pe indelete frumusetile Deltei si nici nu vei perturba vietuitoarele de aici. 

2. Sighisoara

In prezent, Sighisoara este singura cetate medievala locuita din Europa. Face parte din Patrimoniul UNESCO inca din anul 1999 si este una dintre atractiile principale pentru turistii din tara si din strainatate. Stradutele inguste, cladirile viu colorate, Turnul cu ceas care a ramas la fel inca din secolul in care a fost construit (secolul 14), Scara Scolarilor si multele altele fac parte din farmecul acestui oras superb, pe care trebuie sa il vizitezi macar o data. 

3. Transfagarasan, Transalpina si Transrarau

Cele mai frumoase drumuri la inaltime din tara noastra sunt Transfagarasan, Transalpina si Transrarau. Transfagarasanul atrage anual mii de turisti, atat romani, dar si straini, datorita faimei sale. Este considerat cel mai frumos drum din Europa, iar Jeremy Clarke de la Top Gear, il considera ,,cel mai bun drum din lume”. Transalpina si-a castigat faima abia in ultimii ani: este cea mai inalta sosea din Romania si face legatura intre orasele Sebes si Novaci. Peisajele sunt de-a dreptul impresionante si vei intelege de ce toata lumea adora acest drum. Transraraul este cel mai nou drum dintre cele trei si este considerat ,,Mini Transfagarasanul Bucovinei”. 

4. Parcul National Cheile Nerei Beusnita

Aici se regasesc cele mai lungi Chei din Romania, cu o lungime de 22 km. Este o arie protejata din Romania, de o frumusete rara. Aici, poti admira forme de relief salbatic ce te vor lasa fara cuvinte: canioane, pesteri, cascade si poteci impresionante. Lacul Ochiul Beiului, Cascadele Beusnita si Canionul Valea Rea sunt doar cateva dintre frumusetile locului. Tot aici se afla si Cascada Bigar, considerata cea mai frumoasa din lume, insa care din nefericire, s-a prabusit anul acesta. 

5. Bisericile din lemn de la Maramures

Maramuresul este considerata cea mai frumoasa zona din tara noastra si in afara obiectivelor turistice foarte cunoscute, iti sugeram sa vizitezi si Bisericile din lemn, ce face parte din Patrimoniul UNESCO. Cateva dintre acestea sunt: Barsana, Ieud, Poienile Izei, Budesti, Desesti, Sisesti. Bisericile sunt deosebite, deoarece imbina elementele ortodoxe si elemente gotice. 

6. Satul Paltinu, Suceava

Se spune ca Bucovina este un ,,Colt de Rai”, iar satele din aceasta regiune au un farmec ce nu poate fi descris in cuvinte. Dintre toate, iti recomandam Satul Paltinu, de unde poti admira cele mai frumoase rasarituri si apusuri si in care poti petrece dupa-amiezi linistite, pe iarba, ascultand sunetele naturii. O splendoare! 

7. Cheile Dobrogei 

Nu in ultimul rand, trebuie sa mentionam si Cheile Dobrogei! Acestea pot fi considerate un sit arheologic in aer liber, avand in vedere vechimea lor si faptul ca inca se pot vedea fosile de melci preistorici la tot pasul. Cheile Dobrogei sunt frumoase in orice anotimp si merita sa le strabati macar o data in viata! 

Speram ca ti-au placut recomandarile noastre!