Sus
Fortareata Suomenlinna

Nu suntem toți aventurieri. Uneori ne dorim ca vacanțele să fie doar relaxare și confort, prilej de a ne încărca bateriile și de a uita de grijile de acasă. Dată fiind toată această tensiune socio-politică prin care lumea trece, e firesc să ne informăm dacă destinațiile noastre de vacanță sunt sigure sau nu.
Din fericire, în fiecare an, Forumul Economic Mondial analizează care sunt cele mai sigure țări pentru călători, în baza mai multor factori, inclusiv criminalitatea, capacitatea de acțiune a poliției sau posibilele amenințări teroriste. În continuare, vă prezentăm primele șapte poziții, în ordine descrescătoare.

7. Norvegia

Norvegia
Adorată pentru frumusețea ei naturală, Norvegia are de mult reputația unei țări sigure datorită calității ridicate a traiului. Este, într-adevăr, o destinație scumpă, dar senzația aerului rece din piept în timp navigați printre impunătoarele fiorduri merită să plănuiți măcar o vizită.
Alternativ, puteți rămâne în capitala Oslo pentru o experiență culturală inedită. Nu ratați Parcul Frogner, Muzeul Bărcilor Vikingilor sau Muzeul Edvard Munch.

6. Singapore

Singapore
Chiar dacă nu este tocmai cea mai ieftină destinație din Asia de sud-est, Singapore este un loc bun pentru shopping, parcuri și câteva temple colorate. Datorită interesului ridicat pentru protecția mediului, atracțiile principale ale orașului-stat sunt reprezentate de grădinile sale zoologice întinse și diverse.

5. Hong Kong

Hong Kong
Ne îndreptăm atenția spre un alt mare oraș-stat al Asiei. Hong Kong a devenit celebru în cultura populară datorită producției sale cinematografice din anii ’70 și ’80. Nu vă așteptați să fiți, însă, atacați pe stradă de maeștrii kung-fu, deoarece Hong Kong rămâne una dintre cele mai sigure țări din lume.
Veți rămâne probabil cu privirea în sus și cu gura căscată până când vă veți obișnui cu zgârienorii amețitori ai orașului. De asemenea, aici vă așteaptă experiențe culinare unice pe care nu trebuie să le ratați.

4. Oman

Oman
Nu mulți cunosc această țară din sud-estul Peninsulei Arabice. Chiar dacă vecinul Yemen trece printr-un război civil devastator, Oman a rămas neimplicat în conflict, având cel mult rolul de susținător al păcii.
Astfel, sultanatul islamic rămâne una dintre cele mai sigure țări din lume, beneficiind de o economie puternică și o dezvoltare turistică considerabilă, datorată plajelor sale întinse, dar și a deșertului care poate fi explorat.

3. Islanda

Islanda
În ultimii ani, Islanda a devenit o adevărată „fiță” în materie de turism, datorită frumuseților sale și a atitudinii liberale a guvernului și a populației. Având o istorie bogată, marcată în vechile saga medievale, Islanda este astăzi o țară cât de poate de modernă și sigură.
Capitala Reykjavík este locul care atrage cei mai mulți vizitatori, dar nu ratați nici șansa de a face o baie în Laguna Albastră sau, dacă aveți noroc, de a vedea aurora boreală.

2. Emiratele Arabe Unite

Emiratele Arabe Unite
Poate că nu vă așteptați ca o țară din Orientul Mijlociu să fie chiar atât de sus în top, dar iată că Emiratele Arabe Unite oferă extrem de multă siguranță vizitatorilor săi. Motive pentru a face o vizită nu cred că trebuie să vă mai dăm, deoarece Dubai s-a impus demult ca destinație turistică de top, atât datorită shopping-ului, dar și a atracțiilor variate.

1. Finlanda

Finlanda
Țara celor o mie de lacuri este, oficial, cea mai sigură din lume. Așa că relaxați-vă și pregătiți-vă pentru o vacanță nordică unică și chiar mai ieftină decât oricare altă destinație a Peninsulei Scandinave.
Helsinki este o un oraș unde trecutul și modernitatea se combină în mod armonios, iar deschiderea la Marea Baltică este benefică celor care caută diversitate în promenadele lor. Nu uitați să vizitați fortăreața Suomenlinna, construită pe șase insule și inclusă în patrimoniul UNESCO.
Veți dori probabil să mergeți în Laponia, țara lui Moș Crăciun și locul de unde aveți cele mai mari șanse să vedeți aurora boreală. În drum spre Nordul îndepărtat, opriți pentru a vizita măcar un lac sau pentru a vă relaxa într-o saună.


Țineți minte că acest top, realizat de Fromul Economic Mondial, este valabil doar pentru 2017. Anul viitor, clasamanetul celor mai sigure țări din lume cu siguranță se va schimba.