Sus
ce greseli fac turistii

Există anumite greșeli pe care turiștii le fac fără să-și dea seama și care le afectează bugetul, timpul și întreaga experiență atunci când pleacă în vacanță. Deși articolele de genul „ce să faci în concediu” sunt foarte utile, e important să ții minte și ce NU trebuie să faci.

Nu schimba banii la aeroport

Ratele de schimb valutar sunt cele mai proaste în aeroport, deci fă tot posibilul să nu schimbi banii aici. Încearcă să faci asta înainte de a pleca în concediu – chiar dacă există cazuri în care nu vei putea schimba banii la banca din cartierul tău, o vei putea face în centrul orașului.

Nu alege localurile din zonele turistice

E mai simplu să ne așezăm la o terasă de lângă un obiectiv turistic pentru a lua prânzul sau a ne relaxa după ce am vizitat un muzeu important, dar prețurile sunt mult mai mari în aceste zone. Încearcă întotdeuna să mergi puțin mai departe – nu în cealaltă parte a orașului, dar măcar la câteva străzi de zona turistică. Cel mai bine e să iei masa înainte de a ajunge în aceste zone, pentru a nu fi flămând după ce ai terminat de vizitat ceva.

Nu evita hostelurile sau alte cazări alternative

Cei mai mulți turiști aleg să se cazeze la hotel, dar hostelurile sau cazările Airbnb sunt mult mai ieftine. În plus, sunt la fel de curate și au aceleași facilități.

Nu folosi taxiurile

Fă tot posibilul să folosești transportul în comun (cumpără-ți un abonament pe mai multe zile!) sau să te plimbi pe jos. Nu doar că taxiurile sunt mult mai scumpe, dar poți fi păcălit de șoferul care te plimbă prin tot orașul pentru a te scoarce de bani.

Nu fii prea relaxat

În special în zonele turistice sau în mijloacele de transport în comun, fii întotdeuna în alertă. Hoții de buzunare caută constant victime noi!


Sursă foto: Deposit Photos