Sus
cinque terre

Cinque Terre (Cele Cinci Tinuturi) reprezinta un sirag de sate de pe Riviera Italiei, situate in unul dintre cele mai spectaculoase decoruri, a caror frumusete ar aduce lumina si optimism chiar si in cel mai trist suflet.

Aflate in Liguria, la vest de La Spezia, cele 5 sate situate pe coasta isi rasfata vizitatorii cu itinerarii de poveste, cu plaje superbe si ape cristaline.

Sistemul antic de rute este modul ideal pentru a vizita Cinque Terre: Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola si Riomaggiore.

Satul Monterosso

Majoritatea turistilor au cazut de acord ca aici se afla cele mai frumoase plaje ale regiunii si cele mai atragatoare magazine cu vinuri si ateliere de mesteguarie. Noi va recomandam sa vizitati Biserica Parintelui Capucin, pentru ca de acolo se deschide o priveliste unica asupra satului si promontoriilor care imbratiseaza zona.

Satul Vernazza

Mic sat de pescari, Vernazza este poate cel mai reprezentativ pentru Cinque Terre, fiind adeseori numit „cel mai frumos sat din Italia”. In varsta de aproximativ 1000 de ani, se lauda si cu minunatul castel Belfort, construit in urma cu 500 de ani pentru a apara satul de pirati. Pentru o intrare de impact, va sfatuim sa veniti in Vernazza pe mare: portul este inveselit de culorile pastelate ale caselor, iar  piata centrala este presarata cu cafenele si restaurante atragatoare.

Satul Corniglia

Corniglia, cu origini antice romane, se afla in inima Cinque Terre, pe un promontoriu pitoresc, la 100 metri deasupra apei. Pentru a ajunge in centrul orasului, trebuie sa urci „Lardarina”, adica cele 377 de trepte. Unul dintre cele mai importante obiective care trebuie vizitate aici este Biserica Sf. Petru – exemplu perfect de arhitectura gotica ligurica.

Satul Manarola

Situat pe o stanca, la 70 metri deasupra nivelului marii, Manarola este cea mai romantica perla de pe sirag. Micul port este incantator prin casele colorate care privesc marea si prin piazza ale carei restaurante servesc fructe de mare proaspete. Vinul din Manarola este celebru, iar „Via dell’Amore” porneste din acest punct si, purtandu-si calatorul prin peisaje mirifice, duce la Riomaggiore.

Satul Riomaggiore

Cel mai apropiat de La Spezia, Riomaggiore respecta arhitectura si coloristica celorlalte sate – surori, incantandu-si musafirii cu casele mici si pastelate, precum niste cutii cu ciocolata. Unul dintre obiectivele care trebuie vizitate este biserica San Giovanni Battista, construita in anul 1340, cu minunatele sale usi de marmura.

]]>