Sus
Costa del Sol

Putem spune fara urma de indoiala despre Costa del Sol ca este una dintre cele mai populare destinatii din Europa in randul turistilor indragostiti de mare. Aflata in sudul Spaniei, in regiunea Andaluziei, Costa de Sol se intinde de la Almeria la Tarifa si are cateva ceva pentru fiecare, indiferent de varsta sau nationalitate.

Turistii care isi doresc activitati alternative vor fi bucurosi sa afle ca regiunea are multe de oferit: a fost locuita inca de pe vremea fenicienilor, iar grecii, romanii, maurii si-au lasat pe rand amprenta asupra culturii si arhitecturii de aici.

Costa de Sol este recunoscuta ca avand una dintre cele mai mari concentratii de terenuri de golf, ajungand sa fie numita uneori „Costa del Golf”.

Familiile cu copii vor fi incantate sa isi petreaca timpul in parcurile de distractie, parcurile acvatice, facand karing sau plimbandu-se in parcuri.

Arta culinara nu putea fi decat la apogeu, caracterizata prin prospetime si savoare, iar tapas, sangria si paella sunt trei lucruri pe care trebuie neaparat sa le incercati.

Cele mai populare plaje din Costa del Sol

El Bajondillo a devenit deja simbolul regiunii. Nu doar nisipul fin scaldat in apele Mediteranei, ci si faptul ca se afla aproape de Malaga sunt doua puncte esentiale in alegerea turistilor. Faleza este presarata cu baruri, terase si restaurante, care servesc, intr-un decor boem, delicioasa specialitate a zonei: pescato.

Plaja La Carihuela este renumita pentru curatenie si sezlonguri foarte confortabile. Pentru a petrece ziua pe unul ditnre ele, trebuie sa va treziti de dimineata, dar va fi foarte palcut sa observati cum satul prinde viata si sa serviti cafeaua de dimineata la una dintre cafenelele de pe plaja.

In apropierea orasului Marbella se afla insorita La Fontanilla, minunata plaja cu nisip negru, vulcanic. Putin mai mica decat El Bandojillo, este foarte pitoreasca si populara, astfel ca uneori devine destul de aglomerata in timpul sezonului de varf.

]]>