Sus
copenhaga hello holidays

Spre deosebire de majoritatea capitalelor, Copenhaga nu cunoaste aglomeratia si agitatia traficului la ore de varf. Dimineata coboara peste strazile cu piatra cubica si dezvaluie localnici grabiti, care merg catre locul de munca cu bicicleta. Aceasta imagine de carte postala se asorteaza perfect cu mirosul de paine proaspat scoasa din cuptor, care strabate orasul adormit.

Ce trebuie sa stiti despre Copenhaga?

Am facut mai jos un Top 3 al celor mai interesante informatii:

1. Danezii sunt cei mai fericiti oameni de pe pamant. Este oficial. Conform unui studiu efectuat de UN in 2013, Danemarca intrece orice alta tara de pe pamant la nivelul de fericire.

2. Densitatea de stele Michelin este uluitoare.

Pare greu de crezut, dar in Copenhaga stralucesc 15 stele Michelin, astfel ca optiunile culinare sunt nu doar foarte gustoase, ci si variate.

3. Christiania este o comunitate autonoma, cu propriile sale principii si conduita. Merita sa experimentati aceasta „felie de libertate”.

Si inca un top, de data aceasta, top 5 al celor mai interesante atractii pe care trebuie sa le vizitati.

1. „Planeta albastra” – cel mai mare acvariu din Europa de nord.

Acvariul are apa de jur imprejur, fiind construit cu intentia de a crea vizitatorilor impresia ca se afla sub apa. Cinci „brate” pornesc din centrul acvariului, pentru ca vizitatorii sa poata alege drumul pe care pornesc in cunoasterea vietuitoarelor exotice.

2. Stroeget este una dintre cele mai lungi strazi pietonale din Europa si gazduieste o multitudine de magazine, de la cele mai accesibile, pana la cele mai luxoase brand-uri.

3. Tivoli este parcul de distractii unde toti copiii si nu numai trebuie sa ajunga. Daca va place sa va jucati, ati ajuns la locul potrivit. Tivoli este al doilea cel mai vechi parc de distractii din lume si abunda cu atractii, jocuri, oaze de verdeata, mancare, concerte si multe altele.

4. Muzeul National expune colectii din Epoca de Piatra, a Vikingilor, Evul Mediu, Renastere si din perioada daneza moderna.

5. Palatul Christianborg adapostea candva regi si regine, astazi insa este cunoscut pentru turnul inalt de 106 metri, cel mai inalt turn din Copenhaga. Va puteti imagina ca privelistea asupra orasului este uluitoare, iar accesul este gratuit. O experienta putin mai costisitoare, dar minunata, este cina servita in restaurantul Turnului.

]]>