Sus
maroc hello holidays

Marocul – vesnic fascinant a avut dintotdeauna ceva aparte pentru vestici. Desi se afla la doar o ora de Spania daca traversezi cu feribotul, cultura islamica, traditionala ii imprima o atmosfera foarte diferita de cea europeana.

Peste secole, Marocul a fost sub conducere spaniola sau franceza, care se resimte in orase cosmopolite precum Rabat sau Casablanca. O traditie mai puternica, straveche isi face simtita prezenta in Fez – unul dintre cele mai frumoase orase arabe in care viata pare a avea inca radacinile in vremuri medievale.

„Decorul” pe care se desfasoara Marocul este extraordinar si variat: de la coasta mediteraneeana, peste lanturile muntoase si pana la nisipul fierbinte din Sahara.

Iata mai jos un top 5 al obiectivelor pe care trebuie sa le vedeti si al lucrurilor pe care veti dori sa le faceti in Maroc.

Fez – poate cel mai complet oras medieval din lumea araba, labirintul din Fez ascunde souk-uri traditionale si monumente istorice

Aventura calare pe camile – aceasta experienta, in care veti calari pe camile prin desertul Saharei este unic

Moscheea din Koutubia – este simbolul Marrakech-ului, iar minaretul sau, datand din secolul al XII-lea, este vizibil din tot orasul

Produsele locale – de la covoare la articole de piele sau ceramica, produsele traditionale sunt minunate, iar atmosfera din souk-uri este plina de viata!

Casablanca – Arhitectura deosebita a faimosului oras imbina design-ul traditional marocan cu art deco-ul francez, rezultand stilul maur, atat de admirat.

]]>