Sus
Corfu

Aflat pe rand sub dominatia venetienilor, britanicilor si a francezilor, Corfu a dobandit o atmosfera unica: de la mostenirea multi-culturala, la apele cristaline in nuante de turcoaz, de la peisajele naturale uluitoare, la monumentele istorice – Corfu este inegalabil si invaluie vizitatorii in vraja frumusetii sale. Case albe, vestigiile unor fortarete venetiene si ale unor temple grecesti si, bineinteles, golfurile cu ape de culori ireale… sunt doar cateva dintre motivele pentru care turistii dornici de frumos si relaxare se indragostesc iremediabil de Corfu.

 Util – asezare geografica

Din punct de vedere geografic, face parte din insulele ionice, fiind cea mai nordica dintre ele, si se afla la est de Italia si la dus-vest de Albania.

Pe scurt, despre numele insulei

De unde vine numele de „Corfu”? Sa nu uitam ca ne aflam in Grecia si fiecare denumire este obligatoriu legata de o intriga a zeilor. Asa se face ca numele grecesc, Kerkyra, este legat de doua puternice zeiati acvatice: Poseidon, zeul marii, si Asopus, un rau important din Grecia. Legenda spune ca Poseidon s-a indragostit de frumoasa nimfa Korkyra, fiica lui Asopus si a nimfei Metope. A rapit-o si a dus-o pe o insula care avea sa ii preia numele. Astfel, numele initial a fost Korkyra, pentru a se transforma apoi in Kerkyra, iar in greaca moderna, in Corfu.

Prezentare generala – regiuni si orase

Cel mai mare si important oras al insulei este Corfu, „asul din maneca” fiind centrul vechi in care cladirile renascentiste, baroce si clasice au invins timpul, astfel ca o plimbare printre palate si fortarete marginite de curti pline cu flori in nuante electrizante de mov, roz si rosu este o adevarata incantare.

La sud, insula este mai mica (are o latime de doar cativa kilometri de la vest la est), iar plajele sunt mai nisipoase, spre deosebire de nord, unde este mai lata, iar majoritatea plajelor sunt formate din pietris fin.

Un alt punct de atractie este Benitses, fost sat de pescari unde muntii coboara sa se intalneasca cu marea, aflat la 12 km de orasul Corfu. Casele minunat impodobite cu flori, muzica traditionala vesela care se aude la tot pasul, izvoarele pitoresti care pornesc din munti, vestigiile istorice transforma Benitses intr-un adevarat rai al Greciei. In ultimii 30 de ani, Benitses a devenit extrem de popular in principal printre familiile cu copii si tinerii dornici de relaxare, iar turismul este astazi principala sursa de venit a localnicilor.

]]>