Sus

Va recomandam ca in timpul sejurului petrecut in Corfu, sa va desprindeti cateva ore de pe plajele edenice si sa vizitati Corfu Town. Va garantam ca veti fi rasplatiti inzecit, prin toate minunatiile pe care acesta are sa vi le ofere. Iata doar cateva dintre ele:

1. Impresionanta Fortareata Veche a fost construita de venetieni in secolul al XVI-lea pe locul unui castel bizantin. Sub dominatie britanica, insa, au fost distruse fortificatiile venetiene si inlocuite cu structuri britanice, cum ar fi Biserica Sfantului Gheorghe, ridicata in stilul templelor dorice.

Fortareata este deschisa din aprilie pana in octombrie, de marti pana duminica, intre orele 8 – 16.00; din noiembrie pana in martie, de marti pana duminica, intre orele 7 – 15.00.

2. Esplanda se afla intre Fortareata Veche si centrul vechi al orasului. La nord se poate vedea fostul Palat Regal (astazi Muzeu al Artelor Asiatice), iar la vest, Liston – construit de francezi in timpul lui Napoleon astfel incat sa semene cu Rue de Rivoli din Paris. Se spune ca este cea mai frumoasa esplanada din Grecia.

3. Palatul Sfantului Mihail se afla la nord de Esplanada si gazduieste o impresionanta colectie de portelanuri asiatice, sculpturi indiene si piese de arta tibetana. Muzeul este deschis de marti pana duminica, intre orele 8.30 – 16.00.

4. Liston este locul in care, pe vremuri, aristocratia isi facea plimbarea de seara. Si nici nu este de mirare: arcadele confera o atmosfera romantica, numai potrivita pentru a savura o cafea delicioasa la una dintre cafenelele intime si cochete.

5. Muzeul Bizantin se afla in Biserica Fecioarei Maria si gazduieste o colectie impresionanta de icoane si obiecte bisericesti din secolele XV – XIX.

]]>