Sus

La inceputul lunii aprilie, in Grecia se instaleaza mult asteptata primavara, cu vreme buna, turisti putini si preturi mai mult decat acceptabile. Luna mai este perfecta pentru o vacanta in Grecia infloritoare, care se trezeste dupa lunile reci de iarna si isi dezvaluie spiritul si autenticitatea mai mult decat in lunile de vara, mult mai aglomerate.

Grecia – taramul florilor

Persefona, zeita naturii, a inzestrat Grecia cu peste 5600 de specii, dintre care 750 traiesc doar pe taramuri elene. Odata cu lumina proaspata a primaverii rasar miriade de flori multicolore – un adevarat festival al naturii. Din Zakynthos, „Floarea Levantului” si pana in Creta, toata Grecia este inflorita. Este un spectacol pe care iti doresti sa il vezi macar o data in viata.

Grecia – taram de sarbatoare

La inceputul lunii mai are loc Sarbatoarea Florilor, celebrare care isi are radacinile in anticul festival al zeitei Demetra.

Tot in luna mai, sarbatoarile continua cu Anastenaria, festivalul celor care pasesc pe carbuni incinsi. Este celebrat in Langada, localitate din nordul tarii, in apropiere de Salonic si isi are radacinile in timpuri stravechi, cand biserica Sf. Constantin si Elena a luat foc. In acele vremuri, oamenii care incercau sa se salveze au auzit strigate de ajutor venite din biserica. Au intrat, ca sa ii salveze pe cei captivi. Spre uimirea lor, strigatele veneau de la icoanele aflate in biserica. Oamenii au scos icoanele si, spre suprinderea tuturor celor de fata, desi mergeau prin foc si paseau pe carbuni incinsi, nu sufereau si nici nu erau arsi. De atunci, evenimentul este reluat, in mod ritualic, in fiecare an.

Ultimele saptamani ale lunii mai aduc veselia si in Rodos, unde are loc un festival medieval si festivalul anual al florilor. In aceasta perioada, strazile orasului sunt pline de culoare si bucurie, dar si de delicatese culinare specifice zonei si de vinuri aromate.

De la ape si plaje renumite in toata lumea, la peisaje ideale pentru orice fotograf pasionat, de la delicatese culinare si pana la festivaluri in care voia buna si distractia ating apogeul – Grecia este un taram plin de resurse cuceritoare.

]]>