Sus

Iti prezentam in continuare preparatele si bauturile aflate in topul celor indragostiti de bucataria greceasca. Mai simple sau mai complexe, cu denumiri mai usor sau mai dificil de pronuntat, dar la fel de gustoase, mancarea greceasca a fermecat o lume intreaga. Cum? Iata mai jos.

Taramasalata (salata de icre)

Toata lumea stie de gustosul tzatziki, dar mai putini au incercat taramasalata – salata de icre. Amestec cremos de icre cu cartofi sau paine, aceasta salata merge perfect cu un strop de ulei de masline si putina zeama de lamaie.

Miere si baclava

Grecii iubesc dulciurile, cel mai des preparate din amestecuri de miere, ulei de masline si foietaje. Baclavaua clasica este facuta din miere, foietaj si nuci pisate.

Supa de pui Avgolemono

Aflata in meniul oricarui restaurant, supa de pui este intregita dupa ce se adauga ou si lamaie. Te sfatuim sa incerci acest prdus traditional, va deveni preferatul familiei.

Spanakopita

Grecii ar transforma aproape orice, mai ales verdeturile, intr-o placinta sau pita umpluta. Placinta cu spanac este foarte populara, incat o gasesti in majoritatea magazinelor, ca produs semipreparat.

Ouzo, bineinteles

Pote cea mai cunoscuta bautura alcoolica a Greciei, ouzo este unic si memorabil pentru oricine a vizitat taramurile elene. Cu nenumarate arome, este preferabil sa o incerci la o ouzerie.

Retsina

Cu siguranta o bautura unica, cu un gust dobandit in timp. „Retsina” inseamna „rasina”, iar bautura a luat acest nume deoarece rasina de pin este folosita pentru a da aroma specifica bauturii.

Raki

Asemanator bauturii traditionale romanesti la care, de altfel, te si duce cu gandul, raki este o bautura spirtoasa foarte puternic alcoolizata cu provenienta cretana. Doar un paharel de raki si ai senzatia ca iti ia foc gatul.

]]>