Sus

Plaje frumoase cu nisip, scăldate de ape limpezi, și golfuri pitorești, de o frumusețe naturală irezistibilă… așa descriem Grecia, destinația noastră de suflet și una dintre țările favorite ale românilor. Astăzi, ne vom opri în Tolo, micul sat din peninsula Peloponez, parte din Argolis, care ne-a cucerit în ultimul nostru infotrip în Grecia atât prin plaja proprie și cele din împrejurimi, cât și cu atmosfera tradițională, greu de regăsit în alte locuri grecești. În zona Nafplio există mai multe plaje frumoase. Cele mai populare sunt cea din Tolo (la 10 kilometri sud de Nafplio) și cea din Nea Kios. Ambele plaje au facilități turistice și numeroase opțiuni de cazare, restaurante și baruri. De asemenea, plaja din Tolo oferă o varietare complexă de activități precum; sporturi nautice, surf, schi nautic, plimbare cu pedale și scufundări.

De știut: În largul coastei satului Tolon, există trei insule mici: Daskaleio, Koronisi și Romvi. Pe cele două insule, Daskaleio și Romvi, se găsesc resturi de fortificații venețiene, iar pe Daskaleio se află și o biserică care a fost construită în 1688. De asemenea, pe cea mai mică dintre cele trei insule, Koronisi, aflată aproape de țărm, a fost construită o biserică, care este închinată celor doisprezece apostoli. Și pe fiecare există câte o plajă idilică. Le poți vizita și tu dacă închiriezi o barcă cu pedale de pe plaja din Tolo.

Plaja din Tolo

Plaja din Tolo se întinde pe o distanță de aproximativ un kilometru, pornind de la plaja „Psili Ammos” și sfârșind în micul port pitoresc al satului, unde bărcile de pescuit se odihnesc pe ponton, după o călătorie aventuroasă pe mare. Locația și infrastructura plajei facilitează momentele de bălăceală în apă și înot, combinate cu relaxarea pe plajă sau savurarea unei cafele în apropierea mării. De-a lungul ei vei vedea numeroase taverne tradiționale, cafenele și baruri în care să poposești pentru o masă extraordinară. Marea este accesibilă, puțin adâncă și nisipoasă, cu câteva pietricele, plaja fiind ideală pentru copii.  Cea mai frumoasă și cea mai largă parte a plajei poate fi găsită în partea de est a satului.

Facilități: Este complet amenajată, având cafenele, restaurante, dușuri și șezlonguri și umbrele de închiriat. De asemenea, oferă toate facilitățile moderne pentru sporturi nautice, un loc de joacă și parcare gratuită de-a lungul drumului.

Plaja Kastraki

Este o plajă mică cu pietriș și nisip, dar destul de stâncoasă în partea dreaptă. Are ape limpezi de cristal și se află la aproximativ 500 de metri de Tolo, în apropierea ruinelor antice din Asini. Poți ajunge la ea pe jos din Tolo sau cu o mașină personală, în funție de preferințe. În spatele plajei vei găsi o mică tavernă și un bar cu vedere la plajă.

Avantaje: Este complet naturală – de aici și frumusețea. Asigură-te că ai la tine tot ce îți trebuie pentru o zi de plajă.

Plaja Plaka

Plaka este cea mai renumită plajă cu pietricele din zonă și se află la doar 15 minute de Tolo și la 700 de metri de satul Drepanos. Prima jumătate a plajei este organizată cu șezlonguri și umbrele, în timp ce a doua jumătate este liberă. De-a lungul plajei vei găsi baruri, restaurante și taverne frumos amenajate.

Plajele din Koronisi, Romvi și Daskalio

Koronisi, Romvi și Daskalio sunt minunatele plaje ale celor trei insule mici, situate vizavi de portul Tolo. Sunt ideale pentru cei care doresc să fie izolați, în timp ce se bucură de golfurile pitorești potrivite pentru înot și pescuit. Poți ajunge la fiecare în parte, cu ajutorul bărcii cu vâsle sau cu pedale, de pe plaja din Tolo. Asigură-te că ai la tine tot ce îți trebuie pentru o zi de plajă sau de explorare, dacă vrei să vizitezi și atracțiile istorice.

Plaja Kondili

Kondili se află la 10 kilometri de Tolo și la aproximativ 17 kilometri de Nafplio. Mulți consideră că aceasta este cea mai uimitoare plajă din Argolida. Apa albastră limpede, nisipul și pietricele roșii, biserica pitorească din Agios Nikolaos, fac plaja un loc absolut idilic. Kondili este potrivită pentru toată lumea, datorită coastei sale lungi. Este organizată cu umbrele și șezlonguri.

Plaja Karathona

Plaja Karathona este structurată ca o fâșie de nisip auriu în formă de potcoavă, situată chiar la sud de orașul Nafplio. Relaxează-te pe nisip, înoată în marea albastră și ia-ți câteva momente de relaxare, pentru tine, la cafenelele și tavernele din zonă. Găsești plaja Karathona la aproximativ 5 kilometri sud de Nafplio. Traseul va dura doar 10 minute și există o parcare mare pe plajă. Dacă te simți energic, mergi de-a lungul coastei și bucură-te de o plimbare de vis la apus. Plimbarea durează de obicei aproximativ 45 de minute și există o mulțime de bănci pe parcurs, pentru odihnă. Vara, un autobuz face legătura între plajă și Nafplio.

Plaja Kantia

Kantia este o plajă pietroasă și nisipoasă din satul cu același nume, aflat la 13 km de Tolo. Este o plajă organizată cu șezlonguri, baruri pe plajă, taverne, dușuri și locuri de parcare gratuite. De asemenea, pentru cei care doresc să evite soarele, plaja este mărginită de cedrii de sare 😊 Nu este o plajă grecească obișnuită, deoarece aici vei găsi nisip mai închis la culoare, multe locuri cu umbrele și șezlonguri gratuite, iar dacă iubești să faci scuba diving, vei vedea multe specii diverse de pești, printre care și drakena. De la amiază, plaja se transformă într-un loc ideal pentru fanii windsurfing-ului.

Plaja Iria

Plaja este nisipoasă, cu pietricele mici și ape cristaline, cunoscută mai mult printre iubitorii de surf. Ea se află la 17 kilometri de Tolo și este amenajată cu cafenele, duș, șezlonguri și umbrele. Este o zonă frumoasă pentru că îmbină facilitățile plajei cu posibilitățile de a descoperi Grecia autentică din împrejurimi, vizitând satele pitorești din apropiere și pescuind. De ce nu? Până la urmă, fiecare experiență îți îmbogățește vacanța