Sus

Ți-ai petrecut vreodată vacanța în Sarti, Grecia? Pregătește-te să o faci! O destinație cu iz exotic, Sithоniа te ademenește cu atracții unice și locații tradiționale, printre care și Sarti, un mic sat, împărțit în două, diferențiind parcă vechiul de nou, într-o manieră proprie, simplă. Datorită caracterului său aparte, Sarti a devenit o stațiune grecească populară printre turiștii dornici de vacanțe pline de autenticitate și tradiții. Într-o zi senină, priveliștea de pe plaja stațiunii este de-a dreptul spectaculoasă. De ce să îți petreci vacanța în Sarti, Grecia? Pentru că stațiunea te va cuceri imediat!

Tarife accesibile

Sarti se află în Grecia Continentală, pe brațul Sithonia al peninsulei Halkidiki. Este o stațiune destul de populară, dar puțin aglomerată, cu toate că peisajul este de vis iar tarifele sunt excelente. Chiar și astăzi, când vine vorba de cazare în Sarti, descoperi că stațiunea are cele mai mici prețuri din Sithonia. Nu te lăsa, însă, păcălit. Datorită peisajului și a facilităților, ea devine rapid o alternativă a vacanțelor în Paralia Katerini, prețurile crescând câte puțin în fiecare an. Tocmai de aceea, îți recomandăm să profiți de ele cât poți, pentru a îi descoperi farmecul nealterat de mulțimea de turiști cu care se confruntă alte destinații. Multe dintre micile hoteluri de familie sunt în renovare, însă sunt construite constant apartamente noi și chiar vile de lux.

Plaja din Sarti, Sithonia

Plaja din Sarti se mândrește cu „Steagul Albastru”. Este o fâșie largă de nisip alb, care se întinde pe trei kilometri și reprezintă cea mai mare comoară pe care ți-o poate oferi vacanța în Sarti. Nivelul apei are o adâncime potrivită atât pentru copii, cât și pentru înot sau sporturile nautice, practicate de adulți. Apa este mai adâncă în jurul țărmului din partea veche a stațiunii și mai puțin adâncă, în zona cea nouă, dezvoltată în ultimii 10 -15 ani pentru familiile cu copii.  Este imposibil să o găsești aglomerată. Peisajul? Spectaculos prin prisma faptului că poți vedea Muntele Athos de pe aproape orice plajă de pe coasta de vest din Sithonia, priveliștea oferită de Sarti fiind absolut uluitoare. Te afli față în față cu marea și cu muntele de 2000 de metri înălțime, care domină orizontul.

Activități de vacanță

Sarti oferă câte ceva pentru fiecare, indiferent că-ți dorești o vacanță plină de activități sau de relaxare. Promenada este principala atracție de noapte, cu taverne și cafenele ce te ademenesc cu băuturi delicioase și atmosfera dansantă. Străzile abrupte din Old Sarti sunt păstrate parcă pentru plimbările romantice ale cuplurilor, iar zonele înverzite atrag exploratorii pasionați de natură. Astfel, vacanța în Sarti împarte turiștii în funcție de pasiuni șI le oferă fix ce își doresc de la o vacanță în Grecia: peisaje, natură și tradiționalism.

Cazarea în Sarti

Cazarea este cea mai mică grijă în organizarea vacanței. Poți să îți rezervi liniștit aici. Ce să faci în rest? Pregătește-te de odihnă în zone naturale și potrivite pentru sejurul tău. Splendida plajă Sarti este amenajată cu șezlonguri tocmai bune pentru un somn liniștit, sub umbrela ferită de soarele puternic, unica dorință fiind scăldarea ocazională în apele limpezi ale Mării Egee. Dacă vrei să admiri priveliștea, profită de unul dintre numeroasele baruri situate pe plajă și de șezlongurile lor confortabile. Cu o margarita în mână și puțină muzică ambientală, garantat vei avea o zi excelentă!

Seara, în timp ce plaja se golește de turiști, soarele apune, iar Muntele Athos este luminat în nuanțe de portocaliu și roșu aprins, transformând peisajul într-un tablou plin de culoare. Alături de un pahar de vin și puțină brânză grecească, aceste momente îți oferă acel moment unic de relaxare de care ai nevoie la finalul zilei.

Vacanța activă în Sarti!

Nu toată lumea vine în Sithonia să se relaxeze și să se bucure de plajă. Unii turiști își doresc o vacanță activă, menită să-i energizeze înainte de a reveni la sarcinile si grijile uzuale. Vacanța în Sarti îți oferă acele momente presărate cu sare și piper de care avem cu toții nevoie. Într-o săptămână, poți descoperi activități care, cu siguranță, îți vor oferi amintiri de neuitat și îți vor trezi cele mai aventuroase simțuri.

Sporturi nautice

Plaja Sarti este una dintre puținele plaje din Sithonia care te surprinde cu valurile sale. Aceasta nu este chiar o destinație de top pentru surf, dar îți oferă toate facilitățile de care ai putea avea nevoie dacă îți dorești să te aventurezi în marea zbuciumată. Și nu se termină aici! Frumoasa destinație îți pune la dispoziție o gamă largă de sporturi nautice, precum scuba diving, windsurfing, kiteboarding și snorkeling. Așadar, dacă ești în căutarea adrenalinei, o poți găsi lejer aici.

Sarti după apus

Pe măsură ce soarele apune, străzile din Sarti prind viață. Promenada începe să se aglomereze de cupluri sau familii la plimbare, iar barurile devin un punct preferat de mulți, distracția de seară pornind cu o băutură sau două înainte de a trece la unul dintre numeroasele restaurante sau taverne de pe litoral. Cartierul de cumpărături începe să prindă viață fiind luat cu asalt de sute de turiști. Suvenirurile, uleiul de măsline și condimentele sunt la mare căutare, precum și excursiile de o zi la Muntele Athos, Meteora sau Laguna Albastră din Vourvourou. Dacă nu ești dintre cei pasionați de shopping, relaxează-te în piața orașului cu o cafea și un desert.

În împrejurimile Sarti

În vecinătatea Sarti găsești mai multe plaje frumoase la care poți ajunge foarte rapid cu mașina sau cu autobuzul. La capătul sudic al plajei Sarti se află o mică plajă numită Platanias. Aceasta este mai liniștită decât Sarti, plaja sa vecină atrăgând nudiști. Mergând spre nord, dai de Orange Beach (Kavourotripes), una dintre cele mai căutate plaje din Halkidiki, iar la nord de ea se află Armenistis, o plajă cu „Steagul Albastru”, foarte bine organizată pentru camping.