Sus

Această perioadă ne provoacă creativitatea și ne pune la încercare odată cu limitarea posibilităților de petrecere a timpului liber și de distracție. Activitățile din interiorul casei sunt într- adevar diverse și ne pot ajuta în dobândirea anumitor pasiuni sau aptitudini noi, precum gătitul sau învățatul unui instrument de muzică clasică. Dar ce ne facem când rămânem fără idei? O modalitate recreativă prin care reușim să acumulăm și informații interesante și să ne relaxăm este vizitarea unui muzeu. Cum acestea sunt închise, în urma contextului actual, vă propunem o serie de muzee din toată lumea ce pot fi vizitate… online!

Muzeul Luvru – Paris

Unul dintre cele mai importante muzee de artă din lume, Luvrul impresionează de fiecare dată miile de turiști ce îi trec pragul zilnic cu operele și lucrările marilor artiști ce au uimit întreaga lume, precum Michelangelo și Leonardo Da Vinci. În această perioadă, muzeul Luvru oferă posibilitatea de vizitare a anumitor exponate online, accesând unul dintre tururile virtuale de aici. Vizionare plăcută!

Muzeul Van Gogh – Amsterdam

Muzeul Van Gogh din Amsterdam deține cea mai numeroasă colecție de opere de artă sub semnătura pictorului Vincent Van Gogh, din lume. Colecția de picturi face deliciul tuturor celor care ajung să o viziteze, având un total de 200 de opere, peste 500 de desene și 750 de scrisori. Vă invităm să pătrundeți în universul lui Van Gogh și să explorați operele sale, aici.

Muzeul Britanic – Londra

În cadrul Muzeului Britanic veți parcurge peste aproape 2 milioane de ani de istorie și cultură. Muzeul este vizitat anual de peste 6 milioane de turiști, dornici să exploreze minunățiile acestor exponate, unele dintre ele fiind celebre în întreaga lume. Mumiile egiptene, sculpturile Parthenon-ului sunt doar câteva dintre atracțiile care vă așteaptă la Muzeul Britanic. Îl puteți vizita online, aici.

Muzeul Național de Istorie – București

Muzeul Național de Istorie este unul dintre cele mai importante muzee din țara noastră, prezentând turiștilor săi obiecte istorice ce datează din preistoric până în lumea contemporană. În această perioadă, îi puteți descoperi povestea exclusiv online, accesând unul dintre tururile virtuale puse la dispoziție în cadrul site-ului oficial și aici.

Muzeul de Arheologie – Atena

Cel mai mare muzeu din Grecia, Muzeul de Arheologie, posedă una dintre cele mai numeroase colecții de exponate din lume. Cu peste 11.000 de exemplare oferă vizitatorilor experiențe unice culturale, prezentând o panoramă a culturii grecești antice de la preistorie, până la antichitatea târzie. Puteți descoperi o parte dintre acestea, aici.