Sus

O destinație de o importanță semnificativă pentru noi este chiar țara noastră și locurile acesteia de vis. Printre locurile magnifice pe care vi le prezentăm, ne întoarcem de fiecare dată, aici, acasă. Și nu ar fi păcat să nu vă oferim posibilitatea de a descoperi cele mai frumoase locuri pe care le oferă țara noastră?

Transalpina

Transalpina este unul dintre cele mai impresionante drumuri din România, având distincția de cea mai înaltă șosea din țara noastră, precum și din întregul lanț muntos al Carpaților. Este un obiectiv turistic uimitor, ce oferă priveliști panoramice de poveste asupra Munților Pârâng și a Carpaților Meridionali, fiind vizitat anual de mii de turiști.

Fun Fact – Pentru construcția acestui drum există o serie lungă de povestiri istorice, însă o legendă ne-a atras atenția, relatând că între secolele XVIII – XIX, toate familiile au contribuit la construirea unei secțiuni din această șosea, în limita posilibilităților fizice și financiare.

Cascada Bigăr

Un obiectiv cu totul special și unic în lume prin frumusețea sa este cascada Bigăr. Aceasta se situază în județul Caraș Severin și este bijuteria Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița. Cascada Bigăr a devenit cunoscută odată cu topul făcut de site-ul The World Geography, în care minunatul obiectiv turistic s-a clasat pe locul 1 ca mai frumoasă cascadă din lume. Este o superbitate, nu e așa?

Delta Dunării

O oază naturală uimitoare chiar pe teritoriul țării noastre, Delta Dunării ne introduce într-o biosferă complexă, cu nenumărate specii de plante și animale, unele specii găsindu-se doar în acest loc. Delta Dunării face parte din patrimoniul mondial UNESCO, începând cu anul 1991 și reprezintă o rezervație a biosferei la nivel național și cea mai bine conservată deltă din Europa. Faimosul obiectiv turistic natural duce totul la superlativ fiind a 2 a cea mai mare deltă din Europa, cu cea mai mare suprafață compactă de stuf. An de an, Delta Dunării rămâne pe poziția fruntașă și este cel mai vizitat obiectiv turistic din România.

Salina Turda

Salina Turda ne introduce în lumea subteranului și ne oferă posibilitatea de a explora un adevărat muzeu al mineritului în sare! Lucrările de pregătire a salinei au dat roade, astăzi reprezentând un important punct de interes pentru turiștii din toate colțurile lumii. În salina Turda istoria conturează un farmec aparte, iar legendele despre acest loc te fac să visezi de cum pătrunzi în minunatele „camere de sare”. Dacă nu ai apucat să ajungi în acest loc de poveste, îți recomandăm să o faci cât mai repede!