Sus
Destinatii europene racoroase pentru a scapa de canicula

Dragă cititorule, iubitor de turism,
Ca și tine, autorul acestui articol abia suportă vremea din ultimele zile. Altfel spus, murim de cald, iar aerul condiționat din timpul zilei parcă mai rău ne amăgește, căci, odată ce se termină programul de lucru, trebuie să ieșim din nou în caniculă.
Gata, nu se mai poate! Avem nevoie de o vacanță, preferabil într-un loc răcoros. Dacă în articolul trecut v-am arătat unde puteți merge la munte în Europa, de data aceasta, vă vom prezenta destinații numai bune pentru a scăpa, timp de câteva zile, de căldura sufocantă.

Galway, Irlanda

Galway, Irlanda
În general,
Marea Britanie și Irlanda nu prea înțeleg fenomenul de caniculă. Insulele sunt cunoscute pentru multe lucruri, dar nu pentru faptul de a fi însorite. Așa că orice oraș al lor ați vizita, vă veți bucura de veri plăcute, dacă nu puțin cam ploioase.
Dacă vreți o excursie cu adevărat deosebită, noi vă recomandăm să vizitați un oraș mai puțin inundat de turiști, dar cu un farmec aparte. Galway este considerat ca fiind „cel mai irlandez dintre orașele irlandeze”, iar în comitatul cu același nume puteți vedea numeroase minuni naturale, precum Parcul Național The Burren, Parcul Național Connemara sau Insulele Aran.

Anvers, Belgia

Anvers, Belgia
Belgia este renumită pentru istoria sa, arhitectura impresionantă, mâncarea excelentă, ciocolată, beri spectaculoase, dar și pentru vremea ploioasă. Le veți găsi pe toate în Anvers, al doilea oraș al țării ca mărime. Situat pe fluviul Escaut, portul orașului încă este unul dintre cele mai mari din lume.
Cu siguranță veți fi impresionați de arhitectura gotică și renascentistă. Puteți vizita atât Biserica Sfântului Pavel, dar și Catedrala Maicii Domnului, și un număr mare de muzee care vă vor oferi o privire de ansamblu asupra artei flamande. În Anvers a locuit multă vreme și pictorul baroc Peter Paul Rubens, a cărui casă a fost transformată într-un muzeu.

Reykjavík, Islanda

Reykjavik, Islanda
Dacă nu doar că nu suportați canicula, dar, efectiv, vă place frigul, apucați-vă de strâns bani și mergeți în Islanda. În capitala sa, deși au existat veri în care temperaturile au ajuns și până la 25o, maximele nu sar de obicei de 13o, așa că nu uitați să puneți pulovere, geci și hanorace în bagaj.
Aflându-se atât de aproape de cercul polar, Islanda primește mult mai multă lumină în timpul verii, așa că obișnuiți-vă cu ideea de soare la miezul nopții. Capitala Reykjavík este un oraș axat în modernitate prin arhitectură și viață culturală, iar peisajele din jurul său sunt absolut spectaculoase.

Bergen, Norvegia

Bergen, Norvegia
Nu că nu ne-ar plăcea să vă recomandăm capitale, mai ales pe cele nordice, dar dacă doriți să vedeți o bucată autentică de Norvegia, atunci mergeți ceva mai la est de Oslo. Bergen este al doilea cel mai mare oraș din Norvegia, iar fiordurile înconjurătoare îi dau o frumusețe aparte. Nu degeaba este cunoscut drept „orașul celor șapte munți”.
Cel mai cunoscut obiectiv turistic din Bergen este Bryggen, o serie de clădiri colorate din portul orașului, care au servit drept centru de activitate al Ligii Hanseatice în Norvegia. Astăzi, clădirile sunt în patrimoniul UNESCO și activează ca muzee, magazine și restaurante.

Tallinn, Estonia

Tallinn, Estonia
Dacă Țările Nordice vi se par prea scumpe, de ce nu încercați să fugiți de caniculă la Marea Baltică? Chiar dacă nu este la fel de ieftin precum Riga sau Vilnius, Tallinn este probabil cea mai frumoasă din cele trei capitale ale Țărilor Baltice.
Ca și Bergen, Tallinn a fost un centru important al Ligii Hanseatice. Aflat în patrimoniul UNESCO, centrul său istoric este unul dintre cele mai bine păstrate orașe medievale europene. În plus, temperaturile nu obișnuiesc să urce mult peste 20o pe timpul verii.

Praga, Cehia

Praga, Cehia
Probabil că deja vă doriți să vizitați Praga, iar acum aveți încă un motiv în plus. Unul dintre cele mai frumoase, dar și vizitate orașe europene, Praga nu prea cunoaște fenomenul de caniculă, maximele din timpul verii având o medie de 25o. Așa că lăsați evantaiele acasă și începeți să vizitați Podul Carol, Catedrala Sfântul Vitus, Castelul, Ceasul astronomic și multe alte monumente care fac acest oraș atât de îndrăgit.
Totuși, aveți grijă noaptea, căci răcoarea se poate transforma în fiori, dacă întâlniți vreuna din fantomele despre care se spune că bântuie orașul.
Sperăm că v-ați răcorit puțin doar citind acest articol. Dacă totuși ați optat pentru o vacanță toridă, nu uitați să rămâneți hidratați și evitați să stați în soare în orele lui „de vârf”.