Sus

Marmaris, oras – port vizitat de aproximativ jumatate de million de turisti in fiecare an, se afla in topul celor mai renumite resorturi de pe coasta Marii Egee. Cei care ajung pentru prima data in Marmaris nu vor sti ce sa faca mai intai (totusi, nu inainte de a merge la plaja si a face o baie in apele calde ale marii, cu nuante hipnotizante). Este putin probabil ca doua saptamani sa fie de ajuns ca sa explorezi orasul si sa vizitezi imprejurimile.

 Am facut pentru voi un top al obiectivelor aflate in apropiere de Marmaris, pe care pur si simplu trebuie sa le vizitati odata ajunsi in zona.

5. Vizita la Rodos

Alegeti o excursie de o zi la Rodos si veti cutreiera stradutele si aleile incarcate de istorie, veti gusta mult-laudata bucatarie greceasca si veti achizitiona suveniruri irezistibile.

4. Excursie la Golful Gokova

La Gokova se poate ajunge numai pe calea apei si, cum este o zona protejata, va puteti bucura de cele mai pure nuante marine de verde si albastru. Iata cum descrie acest loc Sadun Bora, primul turc care a navigat in jurul lumii cu vasul sau de 7m: „Aceasta Sirena a vazut multe insule si golfuri, a colindat nenumarate mari si orizonturi in cautarea paradisului. L-a gasit cand a ajuns la Gokova”.

3. Efes sau miracolele vremurilor de demult

Candva capitala comerciala a lumii antice, acest sit arheologic este cel mai bine pastrat dintre orasele vechi. Arhitectura este fascinanta, iar orasul a fost inchinat zeitei Artemis, al carei templu se numara printre cele 7 minuni ale lumii antice.

2. Din minunile naturii sau Dalyan

Dalyan este un resort popular, aflat la 80 km de Marmaris si ofera unul dintre cele mai frumoase peisaje: locul in care lacul si marea se intalnesc. Zona este celebra pentru plaja aurie de Iztuzu, pentru testoasele Caretta Caretta, baile de namol si orasul antic Kaunos.

1. Pamukkale sau Castelul de Bumbac

Pamukkale este o adevarata minune a naturii, de o frumusete greu de egalat. Apele minerale calde care izvorasc aici de secole au creat un taram oniric de piatra alba, scos ca dintr-un basm de demult.

]]>