Sus

Coasta egeeana a Turciei impresioneaza prin cei 4000 de ani de istorie si civilizatie, pentru care are dovezi incontestabile precum uluitorul Efes, dar si plaje de vis, inundate vara de milioane de turisti, in Bodrum, Kusadasi si Marmaris.     

                                                                                  Bodrum

bodrum-04

Considerat de multi cel mai fermecator resort din Turcia, orasul sta sub semnul unul castel medieval, care pare sa vegheze asupra tumultului creat de petrecaretii nocturni, asupra cafenelelor si restaurantelor cochete, precum si asupra mult indragitului bazar. Cunoscut in vremurile de demult drept Halicarnas, Bodrum mai adaposteste astazi ruinele Mausoleului din Halicarnas, una dintre cele 7 minuni ale lumii antice. Turistii aleg sa viziteze orasul Bodrum, dar sa se cazeze in alte orase sau resorturi de pe pensinsula, unde plajele interminabile si apa de cu nuante turcoaz sunt vis devenit realitate. Am mai vorbit despre activitatile pe care le poti face in Bodrum aici. Despre delicatesele culinare ti-am povestit aici. Iar despre plaje poti sa afli mai multe aici.                   

                                                                                  Kusadasi

231_kusadasi_beach

Cu o populatie de aproximativ 500.000 de locuitori, Kusadasi este unul dintre cele mai aglomerate porturi din Turcia si al 30-lea la nivel mondial. Se afla aproape de ruinele Efesului, astfel ca vizitatorii straini si turci au un motiv in plus sa ii calce pragul. Toata lumea merge in Kusadasi. Unii vin pentru viata de noapte vibranta, altii pentru cumparaturi si, desigur, nu putini sunt cei care vin pentru plaje. Daca ai hotarat sa te cazezi in Kusadasi, cateva locuri in care poti ajunge cu usurinta sunt Priene, Miletus, Dydima sau Pamukkale. Mai multe despre „Insula Pasarilor” ti-am povestit aici.

                                                                                 Marmaris

Marmaris-Attractions

Turcii il numesc „Marmaris cel verde”, datorita muntilor impaduriti cu pini si maslini care inconjoara orasul si portul acestuia. Aflat la 3 ore de Bodrum si despartir de ape de Rodos, Marmaris este mult ravnit mai ales de turistii britanici, scandinavi si rusi. Fiind unul dintre resorturile de top al Turciei, ofera numeroase activitati musafirilor sai: plimbari pe promenada cu palmieri, croaziere pe iahturi, safari cu jeep-urile, sporturi acvatice sau traditionala lenevire la soare (mai ales pe Plaja Cleopatra de pe Insula Sedir). Te invitam sa te informezi despre activitatile pe care ti le recomandam in Marmaris aici si despre ofertele pe care le are pentru copii – aici.

]]>