Sus

Grand Bazaar din Istanbul (Marele Bazar) este unul dintre cele mai vizitata locuri din aceasta tara. Oricine ajunge in Turcia isi doreste sa traiasca experienta de a se plimba printre tarabe si a vedea arta negocierii in toata splendoarea. Este bine de stiut ca Grand Bazaar nu este un simplu bazar, ci este o experienta ce nu trebuie ratata. Negustorii si-au perfectionat tehnicile de atragere a clientilor si de negociere, devenind un adevarat spectacol. Oamenii sunt veseli si negocierile se desfasoara intr-un mod relaxat, altfel decat ai crede. Astfel, daca te-ai uitat la ofertele pentru sejururi Turcia 2022 de pe site-ul nostru, cu siguranta ti-a venit in minte si experienta din Grand Bazaar. 

Cand spui Grand Bazaar, spui culori. Din momentul in care ai pasit in aceasta minunata lume orientala, te vor intampina zeci de nuante ale diferitelor produse. Materiale, condimente, bijuterii, sticla prelucrata in fel si chip, dulciuri, accesorii si multe altele asteapta sa fie cumparate. 

Recomandari pentru a vizita Grand Bazaar 

Avand in vedere cat de fascinata este experienta, mai ales daca este prima data cand mergi la Grand Bazaar, iti recomandam sa ai extra-grija de bunurile personale, deoarece este foarte aglomerat. 

De asemenea, pentru ca este un loc imens, asa cum ii spune si numele, va trebui sa porti incaltaminte lejera. Aleile bazarului insumeaza cativa kilometri, asa ca nu vrei sa te doara picioarele dupa numai cateva minute. Este bine sa stii ca produsele sunt grupate intr-un fel de ,,sectoare” ale bazarului, pentru a fi mai usor de identificat si pentru ca este o traditie foarte veche. 

Ca si obiecte, iata ce poti sa cumperi din Grand Bazaar: 

  • suveniruri (foarte populare sunt obiectele din sticla colorata, insa trebuie sa ai grija la transport) 
  • aur, argint si alte materiale pretioase (atat ca bijuterii, dar si ca atare) 
  • incaltaminte, imbracaminte, accesorii
  • tot felul de condimente 
  • dulciuri si alte delicatese cu spefic local. 

La inceput, o sa iti para ciudat cat este de aglomerat si de galagie. Negustori si clienti care negociaza pretul, turisti care admira toate tarabele si multe altele. Este greu sa te concentrezi daca este prima experienta, insa iti recomandam sa iti mentii calmul. Nu poti evita insistentele negustorilor de a te atrage in negociere si acesta este si farmecul. Tot ce poti sa faci este sa te bucuri de experienta si de ce nu, sa cumperi ceva la pret excelent. 

Cum sa negociezi in Grand Bazaar? 

Daca te-ai hotarat sa si cumperi ceva din bazar, atunci trebuie sa stii cateva tehnici de negociere. Un lucru extrem de interesant este faptul ca daca nu negociezi, vanzatorul te va ignora. Farmecul Grand Bazaar este spectacolul negocierii. Tine minte ca preturile sunt crescute artificial tocmai pentru aceasta experienta, pentru ca tu sa obtii cel mai bun pret, cat mai aproape de realitate. Chiar daca vei propune un pret imposibil, chiar si la jumatate, vei observa ca prima data, vanzatorul va parea surprins, dar apoi iti va propune un alt pret pana cand amandoi veti fi multumiti. 

Nu in ultimul rand, iti recomandam sa ai si o harta cu Grand Bazaar, pentru a te asigura ca ai mers in toate locurile. De asemenea, chiar si cu harta, te vei pierde in Marele Bazar, insa acesta este farmecul experientei. Nu te ingrijora, deoarece te vor ajuta semnele de iesire.