Sus

Unde mergem la ski?

Doua dintre cele mai apropiate si populare tari pentru ski sunt Bulgaria si Austria. Va recomandam in continuare cateva resorturi de top, atat din Bulgaria, cat si din Austria.

Borovets

Borovets este cel mai mare lant muntos din Bulgaria, cu partii aflate chiar si la 2600 m inaltime. Resortul este usor accesibil, aflandu-se la 72 km de Sofia, capitala Bulgariei. Lungimea totala a partiilor de ski este de 58 km, iar iarna este blanda, cu zapada din belsug. Inconjurat de paduri de pini, Borovets este ideal pentru atat pentru familii, cat si pentru grupuri de prieteni, oferind un raport excelent calitate – pret, o viata de noapte vibranta, partii excelente si numeroase activitati pentru cei care nu doresc sa schieze.

Pamporovo

Pamporovo este o statiune moderna, aflata in inima muntilor Rodopi, muntii cantaretului mitic, Orfeu. Aflat la 80 km de Plovdiv si 240 km de Sofia, resortul are parte o iarna blanda, insorita, fiind acoperit cu zapada pe toata perioada iernii. Cu peisaje de vis, pamporovo ofera turistilor partii variate, atat pentru incepatori, cat si pentru intermediari, care serpuiesc printre pinii impunatori.

Bansko

Aflat la poalele celui mai inalt munte din lantul Pirineilor, Bansko este foarte popular de cativa ani in randul turistilor bulgari si al cunoscatorilor invecinati, dar a fost de curand cunoscut pe plan international. Bansko ofera o imbinare perfecta a naturii montane neatinse cu atmosfera fermecatoarele a satelor  si oraselelor medievale bulgare. Bansko nu este doar un resort de ski, ci un minunat loc incarcat de istorie si farmec.

Aflat in partea de sud-vest a Bulgariei, Bansko se situeaza la 160 km de capitala Sofia.

Kitzbuehel

Aflat de data aceasta putin mai departe de Romania, Kitzbuehel este unul dintre resorturile de ski austriece care isi rasplateste din plin vizitatorii. Perfect pentru ski, sarm si romantism, acest oras medieval, cu zidurile sale stravechi si peretii impodobiti cu fresce, este considerat unul dintre cele mai romantice din Austria. In timp ce schiorii sunt in al noualea cer datorita partiilor si peisajelor, Kitzbuehel place nespus de mult si celor care nu vin aici pentru ski.

Innsbruck

De-a lungul vremii, Innsbruck si-a castigat reputatia de Capitala sporturilor de iarna. Nu s-a culcat insa pe-o ureche, ci face eforturi continue pentru a fi in topul resrturi de ski, dar si al celor mai sofisticate centre urbane. Amplasamentul cu siguranta este unul dintre punctele sale forte, aflandu-se la poalele spectaculosilor Alpi.

]]>