Sus

Chiar în aceste zile are loc cel mai uimitor spectacol floral din Europa, si de ce nu, din intreaga lume, in cadrul parcului Keukenhof din Olanda, cea mai mare grădină cu flori naturale din Europa. Grădina, situată în orașul Lisse din Olanda, reprezintă principala atracție din această țară timp de câteva săptămâni odată cu paradisul florilor naturale cu bulbi ce oferă atât turiștilor, cât și localnicilor o experiență de vis, într-un tărâm uimitor de poveste. Lalelele multicolore sunt predominante în această grădină de 32 de hectare, priveliștea fiind absolut superbă.

IstoricCum a început totul

Acest tărâm de poveste are o istorie fermecătoare, inițial făcând parte din aria castelului Teylingen, în secolul al XV – lea, era o grădină de legume, de unde Gravin Jacoba de Bavaria se aproviziona pentru uzul zilnic. În această grădină găseai tot ce îți dorești pentru o masă copioasă, fiind recoltate felurite soiuri de legume. Până și numele grădinii are legătură cu bucătăria, în traducere liberă însemnând „domeniul bucătăriei”.

Apoi, în anul 1840, frumoasa grădină a fost transformată într-un parc de către arhitectul Zochter și fiul acestuia, ce au amenajat și zona Vondelpark din Amsterdam.

La cerințele primarului din Lisse, în 1949, acest teritoriu a fost modificat într-o grădină ce poate susține diferite specii de flori naturale cu bulb, lalelele având întâietate. Vă întrebați de ce tocmai lalelele? Ei bine, lalelele reprezintă un simbol al Olandei încă din perioada – Tulip Mania -, din secolul al XVII -lea, când acestea determinau bogăție, valoarea unui bulb de lalea fiind echivalentul unui apartament în Amsterdam. De acolo a început dorința nestăvilită de a avea aceste flori cu orice preț.

În prezent

Astăzi splendida grădină găzduiește nenumărate specii de flori, mai exact peste 7 milioane de fire de flori în diverse culori: portocalii, roșii, mov, galbene etc. și 1000 de tulpini de lalele. Cea mai bună perioadă de vizitare a grădinii este la mijlocul lunii aprilie, când toate florile au prins viață și culoare. La Keukenhof, veți regăsi lalele, narcise, crini, orhidee, zambile, frezii și milioane de flori de primăvară ce vă vor încânta nu doar cu frumusețea lor, cât și cu mirosul splendid. Timp de câteva săptămâni, expozanți renumiți își prezintă minunățiile florale în cadrul acestei grădini.

De asemenea, pe parcusul acestor săptămâni vă puteți bucura de spectacole organizate zilnic dedicate bineînțeles, florilor, dar și de fântânile arteziene, copacii înfloriți, locurile de picnic ce întregesc peisajul acestui loc.