Sus
acropole

Acropole este cel mai important si cel mai frumos templu din Atena, numit si „Piatra Sfanta a Atenei”, care a fost dedicat protectoarei sale, zeita intelepciunii.

Delphi este casa celui mai vechi oracol grecesc, locul in care era venerat stralucitorul zeu Apollo .

Muntele Athos este singura Republica Monahala din lume, aflata sub conducerea Patriarhului Ecumenic de la Constantinopol si cuprinde 20 de manastiri.

Manastirile de la Meteora reprezinta cel de-al doilea centru religios al Greciei, dupa Muntele Athos si cuprinde 6 manastiri. Este un loc unic in lume datorita formei spectaculoase a stancilor, rezultatul unei eroziuni de milioane de ani.

Templul lui Zeus  este considerat cel mai mare templu din Grecia din timpul perioadei romane a Atenei.

Castelul Venetian a fost ridicat in capitala medievala a insulei, cu influente din arhitectura venetiana. A fost distrus de cutremure si astazi se vad numai ruinele. Poarta de intrare arata influenta venetienilor, avand ca simbol “Leul de San Marco”.

Mica Venetie din Insula Mykonos, loc idilic pentru romantici. Numele de “Mica Venetie” vine de la faptul ca aici, casele par sa pluteasca in apele Marii Egee.

Biserica si Cripa Sfantului Dumitru din Salonic se afla in lista monumentelor care fac parte din Patrimoniul Mondial UNESCO. Aceasta a fost construita in timpurile in care Salonicul era al doilea oras ca marime din Imperiul Bizantin.

Pestera Petralona este locul in care a fost gasit craniul celui mai vechi exemplar de Homo Sapiens de pe continentul european.

Plajele din Grecia sunt premiate cu prestigiosul premiu “Blue Flag”, fiind pe locul 2 in lume, printre cele mai cunoscute in Lasithi (Creta),  Halkidiki,  Kerkyra (Corfu), Dodecanese, Chania si Rhodos.

]]>