Sus

Una dintre destinatiile noastre preferate, Peninsula Halkidiki atrage anual mii de turisti europeni si nu numai.

Fie ca este vorba de turism individual, pachete autocar sau transport avion, peninsula ramane una dintre cele mai complete si complexe destinatii de vacanta din nordul Greciei.

Formata din 3 brate – Kassandra, Sithonia si Athos, zona ofera tot ceea ce isi poate dori un turist.

Daca vorbim din punct de vedere geografic, Bratul Kassandra reprezinta o succesiune de campii fertile, dealuri domoale, faleze inalte cu privelisti panoramice incantatoare si plaje cu nisip fin sau pietricele. Sithonia pe de alta parte se bucura de un relief spectaculos, mai mult muntos, acoperit de paduri de pin,  golfuri dantelate cu ape turcuoaz si plaje nisipoase, iar Athosul isi inalta crestele semete pana la o altitudine de 2033 de metri.

Din punct de vedere turistic Bratul Kassandra este cel mai dezvoltat, statiunile construite pe coasta pot raspunde celor mai exigente cerinte si oricarui buget, turistii pot alege locatii linistite sau unele active. cu viata de noapte, cluburi si baruri, cazandu-se la vile si studiouri in sistem de autogospodarire sau alegand dintr-o paleta bogata de hoteluri de toate categoriile. Pe de alta parte Bratul Sithonia este mai salbatic si spectaculos, dar oferta de cazare este si ea variata si potrivita oricarui buzunar. Cand vine vorba de Athos lucrurile stau complet diferit, regiunea este autonoma din punct de vedere administrativ, alcatuind un stat monastic cu capitala la Kareia, aici se afla 20 de manastiri, 12 schituri si o multime de chilii, in care traiesc peste 1500 de monahi ortodocsi.

Costa bratului Kassandra este presarata cu o salba de 13 statiuni si tot atatea plaje, dintre care 6 premiate – Nea Potidea este una dintre cele mai frumoase localitati, strabatuta de un stravechi canal ce face legatura intre doua golfuri – Thermaikos la vest si Toroneos la est, cu plaje cu nisip fin si apa cristalina, urmeaza Nea Fokea, un mic sat de pescari, renumit pentru tavernele traditionare amplasate pe mal, Afitosul este considerata cea mai frumoasa localitate din Halkidiki, strazile pietruite, casele traditionale si privelistea panoramica impresionanta sunt doar cateva dintre punctele sale forte, continuam cu Kalithea, in traducere “priveliste frumoasa”, cea mai populara statiune, cu plaje cu nisip auriu, strajuite de paduri de pin, mai la sud ajungem la Polihrono – o combinatie intre nou si vechi, apoi la Hanioti – o mica statiune plina de viata, pentru a trece pe partea vestica a bratului si a ne bucura de luxoasa statiune Sani, sau de cocheta si linistita Siviri, de satul traditional Foruka, Possidi sau cea mai mare localitate a bratului Kassandria.

Parasim Bratul Kassandra, urmand drumul ce serpuieste printre livezile de maslini si succesiunea de statiuni aflate intre brate – Gerakina, Psakoudia, Matamorfossis si Nikiti pentru a ajunge pe malul vestic al Sthoniei, cu peisajele sale de o frumusete aproape ireala, hoteluri luxoase, plaje retrase, golfuri spectaculoase cu ape turcoaz si cu a sa capitala a distractiei – Neos Marmaras. Continuam spre sud cu pitorescul sat pescaresc Porto Koufo si ne indreptam spre coasta estica, cu plaje salbatice, numeroase campinguri si binecunoscuta statiune Sarti.

Indiferent de locatia aleasa va stau la dispozitie numeroase variante de petrecere a timpului liber, aveti de ales intre interesante excursii optionale, organizate de agentiile locale, catre Salonic, Manastirile de la Meteora, pestera Petralona, tururi de Kassandra sau Sitnonia, croaziere la Muntele Athos, in Golful Toroneos sau la Laguna Albastra, seri grecesti, aveti posibilitatea sa inchiriati barci cumotor sau yahturi, sa zburati cu parapanta, sa jucati golf sau tenis, sa va rasfatati cu sedinte de masaj sau alte proceduri de infrumusetare.

Hello Holidays va sta la dispozitie cu numeroase oferte destinate turistilor individuali, plecarile cu autocarul sunt realizate saptamanal si acopera cele mai improtante statiuni aflate pe bratele Kassandra si Sithonia, iar cursele de avion opereaza intre Bucuresti si Salonic, de unde se realizeaza transferul catre unitatea de cazare aleasa.

Va asteptam cu drag si va stam la dispozitie pentru detalii.