Sus

Nu este un secret – iubim Grecia ! Un taram incarcat de istorie, legende, peisaje de poveste, gastronomie delicioasa, ape turcoaz si plaje cu nisip fin si auriu.

Anul acesta am reluat operarea pentru una dintre statiunile care insumeaza toate calitatile care ne-au facut sa ne indragostim iremediabil de Grecia, este vorba de cocheta statiune Tolo. Pe vremuri un mic sat de pescari, dar insumand o istorie milenara, golful a fost mentionat in operele lui Homer, vechile ziduri ale cetatii antice sunt vizibile si astazi. Zona a fost controlata pe perioada cruciatilor de catre franci, cucerita in anul 1389 de catre venetieni, pierduta in fata atacurilor otomane in anul 1540, asediata din nou de venetieni, care si-au mentinut controlul pana in 1718, cand revine ocupatia turca, denumita Minos in anul 1834 dupa vestitul rege cretan si botezata Tolo in anul 1916. Exista mai multe ipoteze cu privire la numele statiunii – prima varianta sustine ca denumirea localitatii vine de la Episcopul de origine franca John Tolon, care a trait aici si odihneste pe unul din dealurile din jur, o alta traditie locala povesteste ca termenul Tolo a fost obtinut din evolutia numelui venetian Port D’Áulon. Dincolo de istorie si legende, Tolo este astazi o statiune turistica idilica, romantica si pitoreasca, recomandata pentru o vacanta de neuitat, un punct ideal de plecare in explorarea Peloponezului, a regiunii Argolida si a insulelor din zona.

Iti doresti un sejur linistit, in care sa te bucuri de mare si soare?! Ai posibilitatea sa te relaxezi pe nisipul de la Psili Ammos, sau sa te bucuri de una dintre plajele mai retrase aflate in apropiere – Kastraki, Karathona sau Plaka Drepano.

Esti pasionat de istorie si vrei o vacanta activa?! Decizia o sa fie cu adevarat dificila! Prima capitala a Greciei moderne – Nafplio se afla la doar 11 km de Tolo, privelistea de la inaltimea impunatoarelor fortificatii ale Castelului Palamidi este una care iti taie rasuflarea, stradutele inguste si pietruite, strajuite de bougainvillea multicolore te invita la visare, mica insula Bourtzi te duce cu gandul la povestea lui Monte Cristo, iar bucataria cu influente italiene este o adevarata binecuvantare. Cel mai bine pastrat teatrul antic cu a sa acustica perfecta se afla si el la numai o ora de statiune, Epidavros era locul in care veneau bolnavi din toate polisurile grecesti pentru insanatosirea trupului, spiritului si sufletului. Tirint si Micene, megalopicele cetati ridicate de civilizatia de razboinici, iscusiti comercianti si marinari, care au preluat suprematia asupra Mediteranei de la cretani sunt si ele accesibile. Canalul de Corinth, insulele Hydra, Poros si Egina sunt alte cateva tentatii de neratat !

Cum in tot raul este si un bine, anul acesta poti sa profiti de tarife reduse pentru aceasta destinatie cocheta si sa adaugi in colectia ta de amintiri inca o nestemata de nepretuit.

Te asteptam sa dai curs invitatiei noastre si sa te bucuri de o vacanta romantica intr-o statiune idilica si pitoreasca!