Sus

Case colorate, peisaje pitorești, străzi înguste și atmosferă italiană de film. Visezi o astfel de viață plină de romantism? Mută-te în Italia! Nu glumim. Există o regiune din Italia în căutare de noi locuitori. Astfel, dacă te hotărăști să locuiești aici, autoritățile îți oferă 700 €, timp de trei ani! Vorbim de Regiunea Molise din în sudul Italiei, probabil una dintre zonele cel mai puțin cunoscute ale țării. Este atât de ignorată, încât există o glumă care circulă printre italieni conform căreia Molise nu există. Cum populația a scăzut grav în ultimii ani, guvernul regiunii a decis să demareze un proiect, menit să atragă noi rezidenți, venind cu ideea unui salariu lunar, doar ca să vii să locuiești aici. Soluții similare se încearcă și în alte regiuni italiene, însă cele mai multe își ademenesc viitori rezidenți prin prețul mic al locuințelor. Le vând la prețul simbolic de1 €.

Molise este una dintre cele mai puțin populate regiuni din Italia, cu un total de aproximativ 304.000 de rezidenți. Schema a fost concepută de consilierul regional Antonio Tedesco. Scopul său este acela de a lupta împotriva depopulării, de a revitaliza economia și de a crea noi locuri de muncă. Iar modul în care o va face, este să plătească tuturor noilor rezidenți activi 700 de euro pe lună pentru maximum trei ani. Astfel i-ar ajuta în demararea și susținerea unor noi afaceri, care să ridice economia insulei și să atragă mai mulți turiști și rezidenți deopotrivă.

Plan de afaceri, sustenabil pe cinci ani

Principala condiție este ca întreprinderile să aibă un plan sustenabil pe cel puțin cinci ani. Doar așa vor fi luate în considerare și vor putea beneficia de acest sistem. Crearea de noi afaceri este una dintre cele două condiții pe care noii rezidenți vor trebui să le îndeplinească, împreună cu alegerea de a locui într-un sat cu mai puțin de 2000 de locuitori. Ambele cerințe urmăresc să se asigure că aceasta este o „reședință activă”, care va însemna investiții pe termen lung în regiune. Guvernul din Molise a alocat un fond total de un milion de euro pentru schemă, iar detaliile sale au fost publicate în Buletinul Regiunii Molise, în data de 16 septembrie, data oficială de începere a programului.

Cum programul a fost făcut oficial public, oricine este interesat să participe va avea maximum două luni pentru a trimite cererile. Toate vor fi evaluate cu atenție înainte de selectarea candidaților. Așa că, dacă ești tentat să-ți schimbi radical modul de viață, acum este momentul oportun. Guvernul italian te ajută. Găsești toate detaliile în Buletinul Molise aici. Dacă, totuși, iubești Italia, dar nu vrei o schimbare așa radicală, ia-ți un circuit în Italia de la noi. Îți oferim un traseu frumos, împodobit cu sute de atracții.