Sus

Situat pe coasta Marii Egee, Kusadasi este una dintre cele mai populare destinatii din Turcia, in primul rand datorita numeroaselor obiective turistice aflate in imprejurimi. O saptamana de vacanta in Kusadasi nu este suficienta pentru a reusi sa vezi tot ce are zona de oferit. Iata in continuare cateva dintre cele mai populare atractii.

Impresionantele ruine de la Efes

Al doilea oras ca marime al Imperiului Roman, Efes poate fi explorat astazi, de la agora, la baile publice, de la biblioteca, la amfiteatru.

Casa Fecioarei Maria

In apropiere de Efes se afla casa Fecioarei, unde se spune ca si-a petrecut ultimele clipe din viata.

Parcul acvatic Aqua Fantasy

Este iubit atat de localnici, cat si de turisti datorita nenumaratelor distractii pe care le ofera celor mici si celor mari.

Insula Porumbeilor

Aflata in apropierea portului, dureaza cateva ore sa explorezi Insula Porumbeilor, care gazduieste si vestigiile unui vechi castel.

Plaje de vis

Iubitorii de mare si soare sunt in extaz la Kusadasi, unde plaje precum Long Beach sau Ladies Beach sunt extrem de apreciate si populate.

Pietele locale

Sunt trei piete pe care trebuie sa le vizitezi, odata ajuns in Kusadasi, ca sa „gusti” atmosfera vietii de zi cu zi: piata de marti, de miercuri si de vineri. Daca prima si ultima se lauda cu o abundenta uluitoare de fructe si legume, cea de miercuri este neintrecuta cand vine vorba de haine.

]]>