Sus

Cand ne gandim la destinatiile noastre preferate, Turcia este una dintre cele cu adevarat uimitoare. De ce? Cateva motive le gasiti in povestile noastre anterioare despre Marmaris, Bodrum si Istanbul.

Mai multe, insa, va spunem in continuare. Suntem siguri ca lista nu este completa si sunteti invitatii nostri sa o completati.

pamukkale-travertenleri1-350x2441. Minunile naturale

Turcia este impanzita de minuni naturale, dar preferatele noastre sunt cele din Pamukkale si Cappadocia. Dar nici delta Dalyan,  despre care v-am vorbit putin aici, nu este mai prejos, cu anticul oras Caunos si broastele testoase Caretta.

turkey food2. Arta culinara

Trebuie sa recunoastem ca noi, romanii, stim sa apreciem o masa copioasa si gustoasa. Iar turcii stiu sa o ofere. Despre savuroasele preparate turcesti am vorbit aici si marturisim ca reprezinta unul dintre motivele de top pentru care Turcia ca destinatie de vacanta este cu adevarat… apetisanta.

13153. Istoria

Suntem pasionati de istorie, iar Turcia este atat de ofertanta din acest punct de vedere. De la fascinante vestigii sapate in piatra, la palate a caror opulenta este greu de egalat, Turcia le are pe toate.

beach4. Plajele si apa cu nuante hipnotizante

Cum are iesire la Marea Mediterana si Marea Egee, este firesc ca Turcia sa isi rasfete vizitatorii cu o varietate foarte mare de plaje paradisiace. Va reamintim ca exemple plajele de la Marmaris sau Bodrum, care sunt celebre in toata lumea si amenajate cu tot ce si-ar putea dori un turist.

turkey-istanbul-lantern-display-grand-bazaar5. Marile bazaruri

Dar cine nu le iubeste? Este cineva care a ajuns in Turcia si nu s-a targuit in bazar pentru o bijuterie, o haina, mirodenii sau… o pereche de blue jeans? Cu adevarat placut intr-un bazar este sa stai de vorba cu oamenii, sa-i privesti pe targoveti cum negociaza sau cum, in momentele de repaos, joaca table.

]]>