Sus

Mic orasel linistit, aflat pe coasta sudica a Ciprului, Larnaca atrage astazi prin plajele insorite si peisajele idilice, dar si prin siturile istorice precum Biserica Sfantului Lazar, Marea Moschee sau locuri pitoresti precum promenada Palm Tree sau Marele Port. Va prezentam in continuare cateva dintre cele mai populare atractii din Larnaca.

Biserica Sf. Lazar

In centrul vechi al orasului se afla moastele Sf. Lazar, adapostite in biserica ce ii poarta numele. Sfant patron al Larnacai, Lazar a trait timp de 30 de ani aici dupa ce a fost inviat de Iisus. Biserica a fost construita in secolul al IX-lea si restaurata in secolul al XVII-lea, iar iconostasul este un exemplu minunat de arhitectura baroca.

In fiecare an, cu opt zile inainte de Pastele ortodox, icoana Sf. Lazar este plimbata in procesiune pe strazile orasului.

Promenada Palm Tree

Promenada si-a primit numele de la palmierii care o strajuiesc de o parte si de cealalta si merge de-a lungul plajei pitoresti. Iti recomandam sa te asezi la una dintre cafenelele cochete sau pub-urile cu aer englezesc ca sa asculti sunetul valurilor sau sa admiri un apus de poveste.

Muzeul Medieval

Se afla in Fortul Larnaca, construit de turci in 1625 cu scopul de a apara orasul, dar, in cele din urma, a servit drept inchisoare sub conducere britanica. Pe langa exponatele arheologice de la situl Kition, iti recomandam sa urci pe zidurile fortului, ca sa te bucuri de privelistea minunata asupra marii.

Marea Moschee

Chiar langa fort sta moscheea Djami Khebir, construita in secolul al XVI-lea, unde credinciosii musulmani din oras merg zi de zi.

Parcul acvatic Water World

Pe final, va recomandam un obiectiv care va va umple ziua de entuziasm si distractie. In apropiere de Larnaca, in Ayia Napa se afla premiatul parc acvatic Water World. Cu atractii nenumarate pentru cei mici si cei mari, parcul ii satisface si pe doritorii de adrenalina (cu distractii precum Kamikaze Slides), dar si pe cei mai molcomi, care se pot relaxa in piscina sau pot „pluti” pe River Odyssey.

]]>