Sus

Pentru cei care au vizitat Praga cu zeci de ani in urma sau doar au citit despre ea, aceasta nu este decat un oras cu arhitectura seculara, bere ieftina si produse de patiserie. Praga, insa, se dezvolta extrem de rapid in utlimii ani si uimeste mereu prin noi evenimente: noi galerii de arta, baruri si pub-uri ofertante, restaurante cu specific asiatic, concerte cu artisti internationali de renume si multe altele.

Mai jos va prezentam doar cateva dintre atractiile clasice ale „Orasului cu o suta de spire”.

Ceasul astronomic, aflat in Stare Mesto, masoara timpul inca din 1410. Vanitatea, Lacomia, Moartea si Invidia sunt reprezentate pe cadranul ceasului care atrage turistii ca un magnet.

Cimitirul evreiesc a fost odinioara parte din teritoriul unui ghetou; astazi, insa, mormintele sunt marcate de pietre funerare ce reprezinta adevarate opere de arta. Leul de la mormantul Rabinului Lowe este una dintre cele mai cunoscute.

Castelul din Praga este construit pe un vechi loc pagan sacru si include Catedrala gotica Sf. Vitus, Palatul Regal baroc, Basilica Sf. George, muzee si galerii. Nu este nevoie sa le vedeti pe toate, multi turisti aleg pur si simplu sa se plimbe si sa se cufunde in atmosfera inconfundabila.

Podul Carol este imaginea emblematica orasului, populata de muzicieni ambulanti, indragostiti si cei 30 de sfinti neclintiti.

Dealul Petrin ofera o panorama minunata asupra orasului, iar copiii si cuplurile indragostite sunt atrasi fara drept de apel de funicularul care ajunge la Observatorul Stefanik.

]]>