Sus

După stațiunile vaste și aglomerate de turiști, Balchik este un suflu de aer proaspăt. Un oraș mic și drăguț și totodată un port de pescuit, îmbrăcat sub stânci de cretă albă, Balchik îți întinde la picioare o lume uimitoare, departe de agitația altor stațiuni din Bulgaria. Atracția sa principală este, fără nici un dubiu, palatul Reginei Maria, cu grădina sa botanică minunată, aflat la câțiva kilometri spre vest, de-a lungul promenadei. Balchik este un mic oraș de litoral care zvâcnește de personalitate, adunând în palatul său eclectic mii de turiști, vară de vară. Este o destinație populară pentru o vacanță de o zi, în care să te destinzi, să te bucuri de peisaj. Iată ce poți face într-o zi în Balchik.

Vizitează palatul eclectic Balchik

Regina Maria a României s-a îndrăgostit iremediabil de Balchik, încă de la prima lor întâlnire. Astfel, după cel de-al doilea război balcanic din 1913, și-a construit o reședință de vară aici. Palatul impresionează prin detaliile arhitecturale și prin istoria sa vastă, fiind un loc cu un farmec aparte, pe care cu siguranță trebuie să îl descoperi. Cum Regina Maria era o persoană cunoscută pentru înclinările ei religioase, palatul a găzduit diverse lăcașuri de cult ale mai multor religii. Astăzi, el își spune povestea, oferindu-ți printre grădinile luxuriante, scări șerpuitoare și colțuri umbrite, unde să te bucuri de priveliștile de care regina a fost fermecată. Nu pleca înainte de a admira tronul de piatră aflat pe aleea litoralului, pentru a simți ,măcar puțin, din aerul regal al locului.

Călătorește într-o lume a florilor – Grădina Botanică

Grădina Botanică din Balchik este un reper al turiștilor de pretutindeni. Este chiar lângă palat și îți așterne în fața ochilor o paletă impresionantă de culori și o colecție de nenumărate specii de plante. Dacă ești botanist, iubești florile sau ți-ar plăcea să cunoști mai multe despre ele, poți opta pentru un tur cu ghid profesionist, ce îți va reda toate detaliile privind plantele expuse, printre care sutele de trandafiri, arbuști, cactuși, iazuri și cascade. Sfat: Ia o sticlă cu apă la tine, deoarece grădina este imensă și nu există magazin sau terasă.

Un prânz cu mâncare bulgărească

Bulgarii sunt adepții salatelor proaspete, în special vara. Încearcă unele dintre preparatele lor de suflet, precum salata Ovcharska, ce conține: legume proaspete cu brânză, ou fiert și șuncă sau Shopska (roșii, castraveți, ardei și cașcaval). Le găsești peste tot.

Relaxează-te la plajă

Măcar pentru câteva secunde, bucură-te de peisajul minunat și soarele cald al verii. Știu că ai doar o singură zi pentru explorat, dar răsfață-te un pic și fă o plimbare pe plajă, prin nisipul fin. După o sesiune bună de vitamina D, alege unul din barurile din apropiere și savurează un cocktail delicios. Dacă vrei și un strop de adrenalină, există o mică plajă în apropierea portului, de unde îți poți închiria un scuter de apă. Plaja Dvoretsa este aproape de palat și oferă o priveliște frumoasă.

Cină la apus

Când soarele este pe punctul de a apune, îndreaptă-te spre portul iahtului, aflat aproape de portul principal din Balchik. Lumina aurie și sunetul valurilor care se sparg de mal formează locul perfect pentru o plimbare romantică, urmată de o cină cu fructe de mare. Găsești restaurante cu o gamă largă de fructe de mare, fripturi și specialități locale cu carne la grătar.