Sus

Daca iti doresti un city-break sau chiar in sejur in Europa si nu stii ce sa vizitezi mai intai, te invitam sa citesti in continuare propunerile noastre de obiective turistice. Am inclus in acest top cele mai populare atractii turistice, vizitate anual de milioane de persoane din lumea intreaga. In cazul in care ti-am atras atentia si vrei sa le vizitezi si tu, iti sugeram sa achizitionezi un pachet turistic de la o agentie de turism, asa cum este si Hello Holidays. Astfel, singurele tale griji vor fi bagajele si drumul pana la aeroport. Speram sa iti placa propunerile noastre! 

1.Turnul Eiffel 

Turnul Eiffel probabil nu mai are nevoie de vreo introducere. Este cu siguranta cel mai romantic obiectiv turistic din intreaga lume si cel mai popular din Europa. Milioane de turisti din intreaga lume ajung in Paris pentru a vedea frumusetea Turnului Eiffel si mii de cereri in casatorie au loc anual aici, unele cupluri venind aici special pentru acest eveniment important. 

2.Colosseumul din Roma

Este cea mai impresionanta cladire din timpul Imperiului Roman, care atrage anual milioane de turisti. A fost construit in doar 8 ani (intre anul 72 si 80) si putea gazdui la vremea respectiva aproximativ 80000 de spectatori. Colosseumul a fost locul unde se tineau intrecerile intre gladiatori, dar si numeroase spectacole publice de divertisment. Colosseumul din Roma este una dintre Cele sapte minuni ale lumii si se regaseste si pe moneda italiana de 5 eurocenti. 

3.Sagrada Familia 

Capela situata in Barcelona, opera arhitectului Antonio Gaudi este fara indoiala cea mai impresionanta din intreaga lume. Constructia acesteia a inceput in anul 1882 si nu a fost finalizata nici astazi, iar unele surse spun ca va fi gata la 100 de ani de la moartea lui Antonio Gaudi, adica in 2026. Este o basilica impresionanta, in stil gotic, cu elemente unice. Este suficient sa o privesti o singura data si vei ramane fara cuvinte. Cel mai mare numar de vizitatori s-a inregistrat in 2004: 2,26 milioane turisti. 

4.Big Ben 

Daca planuiesti o calatorie in Marea Britanie, mai exact in Londra, nu trebuie sa ratezi unul dintre simbolurile nationale: Big Ben. Acest turn cu ceas atrage anual milioane de turisti, atat datorita arhitecturii, dar si istoriei sale. Big Ben este al treilea cel mai inalt ceas cu clopot din lume si functioneaza inca din anul 1859. 

5.Fort Lovrijenac

Este una dintre cele mai frumoase atractii turistice din Croatia si este supranumit si Gibraltarul din Dubrovnik. A fost pentru o perioada indelungata cea mai importanta cetate din Croatia, aparand cu succes granitele orasului. Are o arhitectura deosebita, triunghiulara. Nu este doar o atractie turistica obisnuita, ci si locul unde se tin numeroase spectacole, concerte si intalniri culturale, printre care si Festivalul de vara din Dubrovnik. 

6.Turnul din Pisa 

Un alt obiectiv turistic ce nu are nevoie de prea multe prezentari, recunoscut pentru aspectul sau unic. Este cea mai faimoasa cladire inclinata din lume, insa nu a fost proiectata in felul acesta. In timpul constructiei, in anul 1173, din cauza solului nisipos, turnul a inceput sa se incline, astfel ca ultimele patru etaje au fost construite oblic pentru a obtine un oarecare echilibru al constructiei. Ultima consolidare a turnului a inceput in 1990, iar in 2001, turnul a fost redeschis publicului, fiind declarat sigur si stabil.\

7.Castelul Neuschwanstein

Ultimul obiectiv turistic din aceasta lista este superbul Castel Neuschwanstein, din Germania, care atrage anual peste 1 milion de turisti. Este o adevarata bijuterie arhitecturala si Castelul Disney a fost inspirat de catre acesta. 

Speram ca ti-au placut obiectivele turistice pe care ti le-am prezentat si am dori sa stim daca le vei vizita in viitorul apropiat sau daca le-ai vizitat deja!