Sus
Evia

Insula Evia, a doua insula ca marime din Grecia este inca un spatiu traditional grecesc, fara agitatia si comercialismul care au invadat alte destinatii din aceasta insorita tara. Aici gasim spiritul cu adevarat grecesc, mancarurile home-made si ritmul de viata relaxant atat de caracteristic grecilor.

Pefki, desi este o statiune destul de intinsa si cu multe posibilitati de petrecere a timpului liber, este potrivita pentru un concediu de odihna si relaxare. Plaja cu nisip si pietricele, apa extrem de cristalina si fara valuri, cu intrare lina, multitudinea de taverne specializate in fructe de mare si peste, cat si cafenelele cochete, fac din sejurul in Pefki o amintire de vis.

Cateva recomandari:

Taverna Kapetanios pentru cele mai bune feluri de mancare traditional greceasca, cu meniu la pret fix de 7 euro/persoana.

Taverna Akrothalassia pentru cele mai bune fructe de mare.

Taverna Lambros pentru midiile saganaki si gustarile care insotesc traditionalul ouzo sau tsipouro.

Ocuparea sezlongurilor pe plaja este conditionata de comandarea unei bauturi sau inghetate in valoare de minim 2 euro.

Barul Empleon pentru o seara plina de muzica buna si cocktailuri. Recomandam Pink Mojito cu capsune proapete si zahar brun.

La Bene va ofera cea mai buna pizza, minunati cartofi cu branza si sunca la cuptor si o imensa salata Caesar.

Pentru o masa rapida, va invitam la Gyromania unde un delicios gyros la pachet costa doar 1.80 euro.

Sambata seara va invitam la un spectacol live cu muzica greceasca moderna si o atmosfera extrem de animata.

Cafeneaua Akrotiri este locul ideal unde puteti savuta o bere speciala, nefiltrata – bere rosie germana.

Cafeneaua Kerasiotis va invita la o portie (sau mai multe) de loukoumades cu miere si scortisoara sau ciocolata, waffe cu inghetata sau crepes.

Solicitati la taverne si cafenele meniul in limba romana.

Faceti o plimbare catre micutele sate traditionale invecinate: Artemision si Asimini si savurati o cafea greceasca in piata centrala.

Pentru cei pasionati, puteti savura o partida de table sau carti cu localnicii foarte prietenosi.

Gustati delicioasele smochine SYKO, celebre in Insula Evia.

Brutaria Kyriakou va asteapta cu cele mai bune produse de patiserie si dulciuri.

Luati unul din autobuzele locale si rasfatati-va pe una din frumoasele plaje ale Eviei: Elinika, Vasilika, Agia Anna sau, pentru cei doritori de o plaja animata, cu muzica buna si beach baruri, va recomandam Kanatadika.

Adrenalina gasiti pe plaja Agia Anna, unde puteti face paragliding, parasailing si alte sporturi nautice.

Mergeti o zi la apele termale din Edipsos si savurati un frappe rece intr-una din piscinele naturale sapate de apele marii combinate cu apele termale, in rocile calcaroase.

Vizitati satul de pirati Gialtra si popositi pe plaja golfului, cu cele mai cristaline si linistite ape.

Inchiriati o masina, alegeti un drum ingust catre mare si descoperiti minunate golfuri nepopulate si salbatice, cu plaje minunate, cat si sate traditionale, cu cafenele pe malul marii.

O vizita de o zi la Manastirea Sfantul David si o scurta plimbare catre cascada de la Drimona pentru relaxare.

Excursii optionale:

Petreceti o zi in Insula Skiathos, cu vaporul Argonaftis. Atmosfera prietenoasa, plina de voie buna, muzica si tsipouro va vor face cataloria incantatoare. Va veti plimba timp de 3 ore pe stradutele frumoase din capitala, puteti face cumparaturi din numeroasele magazine care impanzesc orasul sau va puteti opri pentru masa la una din zecile de taverne. Recomandarea noastra: taverna Dino’s pentru cele mai delicioase preparate traditional grecesti. O noua incantare ne asteapta pe cea mai frumoasa plaja a insulei, Koukounaries. Nu degeaba a fost plaja preferata a Printesei Diana: nisipul fin, apa albastra si limpede, intrarea lina, sporturile nautice, terasele si barurile, rezervatia naturala din spatele plajei, lacul cu delicatele sale lebede si umbra pinilor, o fac una din cele mai faimoase plaje din intreaga lume.

O incantatoare zi la Atena. Ne incepem calatoria cu o vizita la Biserica Sfantul Ioan Rusu si continuam catre capitala Greciei, unde cei insetati de istorie vor vizita situl arheologic cel mai important al lumii antice – Acropole, insotiti de un ghid minunat care va va face vizita de neuitat, vom face impreuna turul orasului Atena si vom vedea toate punctele importante in timp ce ascultam povestea acestora, vom merge in Piata Monastiraki, in bazarul atenian, pentru cumparaturi pe celebra strada comerciala a Atenei, Ermou si vom vedea schimbarea garzii evzonilor la Palatul Parlamentului.

Excursia la insulitele vulcanice Lichadonisia ramane in mintea si sufletul fiecarui turist. Pe langa vizita si baia la apele termale de la Edipsos, la umbra hotelului favorit al lui Aristotel Onassis, veti avea parte de o cursa cu un vaporas de viteza catre niste mici insulite de o frumusete extraordinara. Pe drum ne delectam cu privelistea unei epave aflate la 10m sub nivelul marii, presarata cu corali galbeni si de asemenea, vom vedea o familie de simpatice foci care si-au gasit salasul in aceasta zona. Dupa toate aceste aventuri, ne oprim la plaja uneia dintre aceste insule, o plaja nisipoasa, amenajata cu sezlonguri si beach bar, vom face plaja si ne vom balaci in apele extrem de cristaline si linistite, vom servi o delicioasa masa de pranz, vom invata sa dansam sirtaki impreuna cu capitanul vaporului sau putem face o plimbare in rezervatia naturala a acestei insule, catre ruinele ultimului sat aflat in aceasta zona.

Autor: Alexandra, reprezentant local Hello Holidays in Evia

]]>