Sus

Dubai este una dintre cele mai populare si indragite destinatii turistice din lume, in special pentru turistii din Europa. Anual, mii de romani aleg sa viziteze aceasta destinatie si se intorc cu amintiri de nepretuit. Dubai este cel mai mare oras din Emiratele Arabe Unite (din punct de vedere al numarului de locuitori) si este situat in sud-estul Golfului Persic. A cunoscut o evolutie rapida in ultimii zeci de ani, datorita industriei petrolului si gazului. Aceasta evolutie fulminanta a avut nevoie de forta de munca de peste hotare, astfel ca in prezent, Dubai este orasul cu cei mai multi locuitori straini (peste 80% dintre locuitori). Un lucru interesant de mentionat este faptul ca Dubai se afla pe locul 8 in topul celor mai sigure orase din lume. 

Ce poti face intr-un sejur in Dubai? 

Asa cum spuneam, tot mai multi romani aleg sa viziteze Dubai si sa petreaca aici un sejur de vis. Contrar asteptarilor, nu vei sta doar la plaja si nu vei merge doar la shopping. Dubai este un adevarat paradis turistic, ideal pentru oricine. Indiferent cum vrei sa iti petreci sejurul (relaxat, la plaja sau daca vrei sa ai parte de adrenalina) te vei putea bucura de cateva zile de neuitat. In continuare iti vom prezenta exact ce poti face intr-un sejur Dubai

Incepem cu plajele si sporturile nautice, pentru ca sigur iti vei dori aceste activitati. Daca este pasionat al sporturilor nautice, neaparat trebuie sa ajungi pe Plaja Kite, unde te vei bucura de distractie si adrenalina. Tot de aici poate fi admirat si hotelul de lux Burj Al Arab. Cele mai apreciate plaje din Dubai sunt: Plaja Sunset, The Beach la JBR, Black Palace Beach, Al Mamzar si bineinteles, Plaja Kite. 

Dupa amiaza, te poti plimba prin oras si neaparat trebuie sa vizitezi Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume. De mentionat ca etajul 124 este special amenajat pentru turistii ce vor sa admire peisajul, iar daca nu ai teama de inaltimi, poti sta la soare la The Lounge Burj Khalifa. 

Daca ajungi in Dubai, este necesar sa vizitezi cea mai impresionanta insula artificiala din lume: Plam Jumeirah. Este realizata sub forma de palmier si este o adevarata minune tehnologica si arhitecturala. 

De neratat este si plimbarea prin Cartierul Istoric Al Fahidi, unde vei afla mai multe despre istoria orasului si de asemenea vizitarea Dubai Miracle Garden. Aceasta din urma este cea mai mare gradina naturala de flori din lume si vei regasi numeroase structuri si obiective turistice importante, realizate din flori. 

In cazul in care vrei sa vizitezi si imprejurimile orasului si sa savurezi o experienta inedita, iti recomandam Desertul din Dubai. Aici, poti practica numeroase sporturi inedite, cum ar fi Sandboarding, te poti plimba cu ATV-ul pe dunele de nisip, poti merge intr-o excursie de tip safari si poti chiar innopta pentru a te bucura de o experienta completa. 

Acestea sunt doar cateva dintre activitatile pe care le poti face intr-un sejur in Dubai. Am vrea sa stim daca tu ai fost pana acum in acest oras si daca da, ce ai vizitat!