Sus

Costum de schi? Check! Rochie de seară? Check! Trusă de cosmetică….parțială. Ți se întâmplă și ție? Dacă este și cazul tău, ia măsuri. Vacanțele de iarnă sunt frumoase, însă vremea rece și dificilă îți face pielea cu adevărat uscată, iar drumurile o obosesc. Zilnic trebuie să ai grijă de pielea ta, dar și mai cu seamă în vacanțe. Pielea ta este expusă schimbărilor de temperatură, vântului și chiar soarelui arzător. Da, chiar și pe pârtie soarele îți poate fi dăunător. Tocmai de aceea, din trusa ta de cosmetică nu trebuie să lipsească produse de îngrijire a pielii, cu cât mai puține substanțe chimice, bineînțeles. Iată câteva sfaturi de îngrijire a pielii pentru vacanțele de iarnă, care ți-ar putea fi de mare ajutor.

1. Evită dușurile fierbinți

Cui nu-i plac dușurile fierbinți pe timp de iarnă? Să privești zăpada pe geam, iar tu să îți răsfeți pielea cu aburi calzi. Ei bine, ne crezi sau nu, pentru pielea ta, dușul fierbinte nu-i chiar un răsfăț. Dușul fierbinte îți deschide porii și poți acumula murdărie, ajungându-se la deteriorarea pielii.

2. Hidratare

Îți trebuie o loțiune hidratantă profundă, așa că îți recomandăm să folosești una imediat după duș. Apa îți va deschide porii, iar crema îți va înmuia pielea. Dacă ai uitat crema acasă, folosește ulei de nucă de cocos. Sigur o găsești la supermarket sau în magazinele din apropiere. Nimic nu îți hidratează pielea mai bine ca uleiul de cocos. Dacă ești cumva alergică la el, optează pentru ulei de măsline sau ulei de struguri.

3. Protecție solară

Cremele de protecție solară nu sunt doar pentru vară, deoarece soarele pe timp de iarnă îți poate afecta și el pielea. Razelele lui sunt destul de puternice și în sezonul rece, iar pe o vreme senină, ai nevoie de o protecție SPF peste 50. Este cel mai util produs de îngrijire al pielii, fiind o piesă esențială din trusa de cosmetică și îngrijire, dedicată vacanțelor de iarnă.

4. Spune nu produselor petroliere

 „Produsele petroliere îți pot deteriora pielea”. O spun unii cercetători, a căror teorie este destul de credibilă, deoarece, produsele petroliere nu se absorb, ci acoperă pielea. Da, se spune că produsele din petrol sunt cea mai pură formă pentru îngrijirea pielii. De fapt, ar fi cele mai rafinate. Cercetările arată că produsele petroliere se pot dovedi cancerigene. Acum, depinde de tine dacă le folosești sau nu. Părerile sunt destul de împărțite. Pentru a nu risca, mai bine mergi pe variantele naturiste, testate de-a lungul anilor.

5. Exfoliere

Îndepărtarea pielii moarte este foarte importantă, mai ales în timpul vacanței de iarnă, când trebuie înlăturată. Există o mulțime de pachete de exfoliere pe piață. În cazul în care nu ai la tine, creează una din puțin zahăr și ulei de măsline. Freci pe piele timp de 5-10 minute și voila: ești mai fresh, mai fină ca niciodată.

6. Masca hidratantă

Știm că le găsești mai ușor în comerț, dar măștile de casă pot face minuni. Amestecul de iaurt și miere este sfânt deoarece iaurtul acționează ca agent exfoliant, iar mierea ca agent hidratant, obținând un rezultat perfect. Și ingredientele sunt ușor disponibile oriunde te duci. Dacă vrei să faci un scrub, adăugă o nucă măcinată grosieră. Granulele dure te vor ajuta la eliminarea celulelor moarte ale pielii.

7. Cremă pentru ochi

Este un produs de îngrijire a pielii pe care îl poți folosi zilnic. Pielea din jurul ochilor noștri este cea mai predispusă la uscăciune, deoarece zona este foarte sensibilă. Poți folosi produse pentru zona ochilor în vacanța de iarnă și nu numai chiar și la puțin peste 20 de ani. Ele hidratează pielea și totodată relaxează nervii din jur. Un strat subțire în jurul ochilor îți va reface stratul adipos până dimineața.

8. Soluție de curățare

Crezi sau nu, machiajul poate dăuna grav pielii tale, acneea sau inflamațiile fiind mici exemple în acest sens. Încerci să te ferești de ele spălându-te pe față des, însă pielea ți se usucă. Soluția magică este una demachiantă. Apa de trandafir poate fi folosită ca toner sau un demachiant bun și nu are substanțe chimice, deci o poți încerca fără probleme.

9. Hidratare din interior

Apa menține pH-ul corpului tău, ea ajutând la eliminarea toxinelor din corp și, tocmai de aceea, fiind utilă în curățarea pielii. Dacă bei doi litri de apă pe zi, vei observa cum pielea ta devine mai luminoasă, mai fină. Consumul regulat de apă nu permite toxinelor să se acumuleze în piele, lăsând-o astfel să respire. Bea multă apă în timpul vacanței de iarnă, deoarece acesta este singurul lucru care poate compensa orice alt tratament de înfrumusețare.

Sfat bonus

Nu uita de balsamul de buze! Pielea buzelor este mai subțire și se poate crăpa ușor din cauza frigului și a vântului de iarnă. Aplică balsam de buze la intervale regulate. Le găsești în multe nuanțe și sunt ușor de transportat. Încearcă să eviți rujurile care induc uscăciunea , în special cele mate. Aplică întotdeauna un strat bun de balsam pentru buze cu un minut sau ceva înainte aplicarea rujului. El ajută la păstrarea umidității. Pentru exfolierea buzelor, ia un cub de zahăr și freacă-le dis de dimineață. El ajută la eliminarea pielii moarte și le oferă luminozitate.