Sus
paris

Se spune ca “Love is all you need” (in traducere libera: daca iubesti, nu-ti mai trebuie nimic altceva). Corect, am putea spune. Dar nu ar fi minunat sa ii faci o surpriza partenerului / parteneri tale si sa o duci intr-o escapada de neuitat in unul dintre cele mai romantice orase europene? Daca iti este greu sa alegi destinatia, iata un top al celor mai romantice orase din Europa.

Paris – capitala iubirii

Desigur, un astfel de top nu putea incepe decat cu eternul Paris, care, dupa cum spunea, la randul ei eterna Audrey Hepburn, „este intotdeauna o idee grozava”. Poate ca unora le pare un cliseu, dar cine nu ar fi emotionat sa priveasca un apus de soare din Turnul Eiffel sau sa faca o croaziera pe Sena? Sau poate crezi ca e putin lucru sa savurezi de dimineata cafeaua intr-o cafenea sic de pe malul secularei Sena, alaturi de un croissant delicios? Sau sa te distrezi de minune la un spectacol de la celebrul Moulin Rouge?

Nu, Parisul nu va deveni niciodata un cliseu. In plus, sa nu uitam un lucru extrem de important: Parisul nu este doar capitala iubirii. Ci si a modei. Cine si-ar putea dori mai mult?

Toate drumurile (indragostitilor) duc la Roma

Cum sa nu se simta indragostitii la ei acasa in Roma, atunci cand se tin de mana pe Scarile Spaniole, cand se imbratiseaza langa Fontana di Trevi sau cand mananca o inghetata in Gradinile Borghese? Orasul – muzeu, cu fantani si statui angelice care te intampina la tot pasul este cadrul ideal pentru a trai povestea de dragoste perfecta.

Mai mult, Roma are o varsta venerabila, de peste 2 milenii, astfel ca ea isi incanta musafirii cu bogatii culturale inestimabile. Gloria Romei antice oglindita in Colosseum sau in Forumul lui Traian, spectaculoasa pictura si sculptura a Renasterii si arhitectura avangardista a vremurilor noastre – toate se imbina armonios intr-un intreg perfect.

Muzica Barcelonei

Poate pare greu de crezut, dar este minunat sa te ratacesti alaturi de persoana iubita pe stradutele pitoresti din Barcelona (cu conditia sa nu va certati din cauza cui v-ati ratacit), pentru ca la fiecare pas ai o surpriza: aici un magazin cochet, dincolo o cafenea care te imbie cu farmecul ei si cu aroma cafelei, putin mai departe o mica piata unde iti va fi imposibil sa alegi intre cele mai gustoase, sanatoase si apetisante sucuri naturale… Ca sa nu mai amintim de La Rambla, celebra strada, unde magazinele cu produse de ciocolata sunt aproape hipnotizante.

Odata ajunsi la Barcelona, trebuie sa mergeti la faimoasa fantana de la Montjuic, care impresioneaza prin tangoul apei cu sunetul si culoarea, sa va plimbati prin Parcul Guell – una dintre operele minunate create de Gaudi si sa luati o cina memorabila, cu fructe de mare proaspete, preparate cu maiestrie, la un restaurant fermecator.

]]>