Sus
londra

Europa este, ca dimensiuni, un sfert din continentul asiatic si o treime din cel african. Cu toate acestea, atrage turistii din intreaga lume cu o forta magnetica inimaginabila. Iata 3 orase europene care au fost votate in topul preferintelor turistice in anul 2014, conform TirpAdvisor.

Roma, un muzeu in aer liber

Vizita la Roma este mai mult decat o vacanta, este o stare de spirit. Odata ajuns aici, nu trebuie sa irosesti nici macar o ora, pentru ca in fiecare clipa spiritul si frumusetea orasului etern iti intra in sange. Cel mai bun mod de a cunoaste Cetatea Eterna este sa o strabati, pe cat de mult posibil, la pas. In Roma, vestigii clasice si temple crestine stau alaturi de palate grandioase din perioada Renasterii. Nu este de mirare ca nu exista sezon mort in Cetate, chiar daca primavara si toamna sunt cele mai aglomerate perioade. Care sunt cele cateva repere pe care sa le urmezi cand ajungi aici? Evident, celebrul Colosseum, muzeul Vaticanului, dar si poate mai putin cunoscuta Galerie Borghese, o minunata cladire construita in secolul al XVII-lea, care gazduieste opere de arta din perioada antichitatii, renasterii si inceputul barocului. Aroma orasului se simte cel mai bine in spatii deschise precum Piazza Navona,  Piazza di Spagna, Campo dei Fiori sau cand iti tragi rasuflarea in fata Bazilicii Sf. Petru.

Londra, dincolo de stereotipuri

Se spune ca „Daca te-ai plictisit de Londra, te-ai plictisit de viata”. Sunt atat de multe de vazut, de facut, de simtit in Londra, incat o vizita scurta, de cateva zile, nu este de ajuns. Buckingham Palace, Piccadilly Circus, Big Ben sunt doar 3 dintre principalele obiective aflate pe lista turistului care pune piciorul pentru prima data in capitala londoneza. Noi iti mai recomandam galeriile Tate Modern, dedicate artei moderne, atragatoare si prin impresionanta cladire in care se afla. In apropierea galeriilor, te vei simti foarte bine la Borough Market, unde cafenelele si restaurantele de rasfata cu delicii, dar si la cunoscuta Catedrala Sf. Pavel. Daca faci parte dintre cei curajosi, te sfatuim sa nu pleci din Londra inainte sa testezi London Eye. Stim ca este o roata uriasa si un obiectiv destinat special turistilor, dar trebuie sa ne crezi pe cuvant ca merita sa „dai o tura”, vei fi rasplatit cu privelisti de vis aupra Londrei.

Praga, alchimie si magie

Nu cu multi ani in urma, Praga era o bijuterie inaccesibila turistilor, din cauza Cortinei de Fier. Acele vremuri au trecut, insa, iar acum Orasul cu o mie de spire isi etaleaza mandru piatetele si catedralele gotice, Podul Carol si Ceasul Astronomic. Noi iti recomandam sa vizitezi Castelul care domina orasul inca din anii 900 si care a fost practic martor al istoriei omenirii, sa simti atmosfera orasului in timp ce te plimbi pe stradutele medievale, in centrul istoric. Fiecare casa iti va spune povestile interesante ale celor care au locuit-o. Cand vrei sa iei o pauza, este momentul sa incerci si berea ceha (studiile arata ca cehii beau mai multa bere pe cap de locuitor decat orice alta natiune, deci putem presupune ca au gustul format), iar cele mai populare marci de bere sunt Gambrinus, Kozel si Pilsner.

]]>