Sus

Începe feeria Piețelor de Crăciun. Feeria vacanțelor de sărbători în destinații care mai de care mai pline cu turtă dulce, ciocolată de casă și brazi împodobiți, înconjurați de mireasma vinului fiert cu scorțișoară… Ne imaginăm în mijlocul miilor de luminițe ce împodobesc marile Piețe de Crăciun ale Europei și parcă timpul nu zboară atât de repede pe cât ne-am dori ca să ajungem deja acolo. Este ocazia perfectă de a ne relaxa înainte de agitația Sărbătorilor propriu zise, să ne bucurăm de acele câteva momente de pauză cu familia printre lucrurile care ne reamintesc de copilărie. Este momentul din an în care oferim celor mici amintirile dragi ale copilăriei. Iar alegerea Pieței de Crăciun este unul dintre cei mai importanți factori pentru o vacanță reușită. Astfel, în loc să optezi pentru o singură Piață de Crăciun, pune la cale o aventură. Alege un circuit care să te introducă în frumoasa atmosferă a sărbătorii, oferindu-ți magia celor mai frumoase Piețe de Crăciun. Există o serie de programe frumoase din care să alegi. Bucură-te de fiecare!

Piețe de Crăciun Viena – Bratislava – Budapesta

Ai patru zile, cinci Piețe de Crăciun și un Tramvai al Crăciunului faimos în Europa😊. Circuitul Viena – Bratislava – Budapesta ne introduce pe tărâmul celor mai populare piețe de Crăciun atât din România, cât și din Europa. Astfel, ne lăsăm cuprinși de magia sărbătorii încă din prima zi a circuitului. Pășești pe aleile pavate ale Târgului de Crăciun din Brașov, organizat în Piața Sfatului, te răsfeți cu turtă dulce la Târgul de Crăciun din Sibiu și seara regăsești romantismul și savoarea vinului fiert cu scorțișoară la Targul de Crăciun din Timișoara. Te poți opri aici la atelierul lui Moș Crăciun sau te poți antrena pe patinoar. A doua zi te așteaptă Târgul de Crăciun de la Viena, nu înainte însă de a admira atracțiile principale ale orașului precum clădirea fostului Minister de Război, cu statuia Mareșalului Radetzky, Piața Schwarzenberg, Opera de Stat, Piața Maria Terezeia, Palatul Imperial Hofburg și Biserica Votiva. În a treia zi descoperi magia Târgului de Crăciun de la Bratislava, care te așteaptă cu produse tradiționale. Încearcă lokshe – clătita din cartof, servită cu unt topit sau cu semite de mac și zahar sau cu varză acră și carne tocată.

Piața de Crăciun din Cracovia

Un circuit de 5 zile cu autocarul, în care străbați piețele de Crăciun din Sibiu, Cluj, Oradea și Piața de Crăciun din Cracovia. Pe măsură ce străzile și casele sale istorice se înfășoară în zăpadă, Cracovia se transformă într-o splendoare. Conform Irish Times, piața de Crăciun din Cracovia este una dintre primele zece piețe de Crăciun din Europa.  Imaginează-ți doar cât de frumoasă devine piața de Crăciun din Cracovia în acel peisaj. Aflate în Piața principală și în centrul Orașului Vechi, standurile din lemn ale pieței de Crăciun oferă o varietate de suveniruri, mâncăruri calde și dulciuri de casă. Cel mai popular este Târgul de Crăciun din piața principală- o tradiție începută înainte de cel de-al doilea război mondial și reluată după căderea comunismului. Jumătate din Rynek Główny va fi umplut cu tarabe din lemn rustice cu obiecte de artizanat și ornamente de Crăciun, bomboane și dulciuri, tricotaje, jucării, suveniruri, bijuterii, olărit, peri și multe altele. Spre finalul circuitului, putem merge împreună pe urnele istoriei, vizitând cel mai mare lagăr de concentrare și exterminare construit de naziști: Auschwitz, comemorând astfel, în această perioadă Sfântă a anului, persoanele care și-au dat viața aici. La final de circuit, în drumul spre casă, nu putem ocoli Miskolc, cu ale sale Băi din Peșteră.

Piața de Crăciun din Praga si Dresda

Este circuitul în care explorezi șapte piețe de Crăciun, toate spectaculoase, alături de numeroase atracții ale diferitelor destinații ale traseului. Ajungi în Piețele de Crăciun din Sibiu, Cluj, Oradea, Viena, Praga și Dresda. Te bucuri de frumoasa arteră Ringstrasse din Viena și de Piata Schwarzenberg cu o frumoasa deschidere catre Palatele Belvedere, Opera de Stat, Piata Maria Terezeia, Palatul Imperial Hofburg, Parlamantul, Primaria, Burgtheatre, Universitatea, Biserica Votiva. Străbați Austria și traersezi în Cehia spre Ceske Budovice, apoi pornești spre Praga unde te așteaptă Târgul de Crăciun din Piața Stare Mesto. Imposibil să nu optezi aici pentru un tur de oraș, în care să te răsfeți la o cură de shopping. Doare ai intrat în spiritul Crăciunului. În zilele ce urmează te așteaptă Florența de pe Elba cu atracțiile sale, apoi Bratislava cu al său Târg de Crăciun și Tramvai ai Crăciunului. Pe tot parcursul circuitului, atmosfera de Crăciun îți este împărtășită de alte zeci de turiști, făcându-ți astfel vacanța specială. Acesta este motivul pentru care piețele de Crăciun se vizitează cel mai bine în circuite cu autocarul. Descoperă aici programul complet pentru circuitul Piețe de Crăciun Praga si Dresda.