Sus

Octombrie este luna culorilor tomnatice, aurii, în care este perfect să pornești în circuite cu autocarul. O perioadă neobișnuită pentru planificarea unei călătorii, dar octombrie are farmecul său. Este luna în care peisajele devin multicolore, iar zonele naturale sunt printre cele mai căutate destinații de vacanță. Bineînțeles, acest lucru este valabil, dacă nu cumva ești un romantic incurabil, fascinat de orașele istorice ale Europei. Multe locuri pe care le vei vizita în octombrie sunt acoperite în culorile toamnei și, în funcție de locul în care te afli, poți avea parte de vreme destul de caldă. Prețurile vacanțelor tind să fie mai mici decât în plin sezon de vară sau în perioada sărbătorilor de iarnă, așa că, vă invităm să descoperiți care sunt locațiile perfecte pentru o vacanță în mijlocul sezonului tomnatec!

Primul gând: în cât mai multe circuite cu autocarul. Da, este sezonul lor, al traseelor cu autocarul în destinații populare ale Europei și ale României. Pornind de aici, ai sute de posibilități, așa că poți opta pentru circuite de-o zi, pentru circuite de o săptămână sau, de ce nu, circuite de 11 sau 15 zile. În această perioadă a anului, traseele, vremea, atracțiile și plăcerea de a călători atinge cote maxime. Unde mai pui că și tarifele sunt avantajoase, în comparație cu un circuit de vară. Așadar, aruncă o privire pe ofertele noastre și hotărăște-te din timp, pentru a beneficia de cele mai bune locuri și cele mai mari discount- uri.

Circuite în România

Imaginează-ți orașul Brașov în culorile toamnei, sau de ce nu Hunedoara, sau, și mai bine, Delta Dunării… Fie că îți alegi un circuit de o zi sau unul de trei sau patru zile în România, frumusețea, aerul curat și relaxarea sunt garantate. Vizitezi locuri în care, poate, ai mai fost, dar care îți aduc o bucurie imensă, fiind înconjurate de peisajele superbe și tradiții specifice ale poporului român. Frumusețea lucrurilor simple cu care România se mândrește în Europa, atrage anual mii de turiști, dornici de explorare. Iar bucuria este și mai mare atunci când alegi un circuit și faci parte dintr-un grup de minimum 40 de persoane, în care îți vei găsi prieteni garantat. Aceste mici detalii fac diferența dintre un sejur și un circuit în mijloc de toamnă. Dacă nu ai fost în unul, îți recomandăm să încerci această experiență, deoarece vei fi surprins să descoperi plăcerea unei astfel de vacanțe.

Circuite în Bulgaria

O variantă foarte bună de excursie poate fi O zi în Capitala Țarilor sau o zi în care poți să vizitezi cetatea Tsarevets, și să descoperi centrul vechi al orașului, înțesat de biserici medievale, ateliere meșteșugărești, magazine de suveniruri și de antichități. Este escapada perfectă de toamnă, în care poți să pășești înspre o destinație diferită, înspre o altă cultură, redată prin detalii arhitecturale uimitoare și tradiții de poveste. Tot aici vei descoperi și Arbanassi, renumitul sat turistic tradițional bulgăresc, aflat pe un platou la patru kilometri de orașul Veliko Tarnovo, ce găzduiește numeroase biserici și case din piatră, care îi oferă un aspect pitoresc și un aer antic fascinant. Merită vizitat.

Pelerinaj în Grecia

Mulți dintre noi ne gândim la Grecia doar ca la o destinație de plajă, mare și soare. Ce-i drept, este spectaculoasă tocmai pentru aceste lucruri. Însă, dacă privești dincolo de atracțiile naturale, descoperi minunății arhitecturale, culturale și istorice greu de regăsit în alte zone din Europa. În octombrie, când vremea este mai prietenoasă, îți recomandăm să alegi un pelerinaj în Grecia, sau un circuit de câteva zile în frumoasa țară. S-ar putea să îți placă experiența și să vrei să o repeți și în viitor. Unul dintre cele mai populare pelerinaje din Grecia este la Sfântul Dimitrie – Ohrid și durează 5 zile în care traversezi și vizitezi, bineînțeles, Salonic, Biserica Sf. Dimitrie – Izvorâtorul de mir, Mănăstirile Sf. Efrem Sirul și Sf. Dionisie din Olimp, Biserica Sf. Paraschieva,  Meteora, OHRID, Ierusalimul Balcanilor și Skopje. Descoperă întregul program aici.

Circuit în Cappadocia

Un circuit la început de octombrie, recomandat romanticilor este cel din Cappadocia. Formațiunile naturale din acest orășel turcesc sunt adevărate minuni, iar peisajele la răsărit sau asfințit sunt de-a dreptul uimitoare. Probabil ai văzut fotografii cu priveliștile uimitoare create, în special, cu baloanele cu aer cald, așa că, dacă te-au cucerit deja, nu ezita să alegi un circuit în această destinație cât mai repede. De menționat este că, într-un astfel de circuit, nu te vei opri doar la aceste peisaje, ci vei avea posibilitatea de a vizita orașele subterane Kaymakli, Uchisar și Nevsehir, străbate atracțiile din Goreme și Ankara și pătrunde în “Versailles-ul Orientului”. Toate conturează un circuit de toamnă romantic. Îl găsești aici.

Circuit Istanbul

Este cea mai populară destinație de toamnă și, totodată, cel mai popular circuit de octombrie. Este vacanța în care poți vedea atracții majore precum Palatul Dolmabahce, Agia Sophia, Topkapi, Moscheea Albastră, Biserica Cisterna, Marele Bazar, Insula Buyukada și Edirne. De asemenea, te poți bucura de priveliști cu totul aparte, tocmai datorită culorilor toamnei și te poți îndeletnici cu bunătăți de sezon. Peste toate, nimic nu se compară cu relaxarea plimbării cu croaziera în jurul insulei BUYUKADA. Îți recomandăm să încerci deoarece este de vis. Vezi circuitul aici.

Circuit Macedonia – Kosovo

Știai că Macedonia este casa celei mai adânci peșteri subacvatice din lume? Dar că aproximativ 40% din Kosovo (partea sud-vestică) este acoperită de pădure? Într-un circuit Macedonia – Kosovo vei afla toate aceste lucruri, și vei putea explora pe îndelete frumoasele regiuni. Vei putea vizita Peștera de Marmură, cu o lungime de 1260 metri, Mănăstirea Gracanica aflată pe Lista monumentelor UNESCO, sau alte obiective de renume. De asemenea, poți ajunge și în Pristina, unde vei explora Muzeul Etnografic, Moscheea Fatih, Piața Skanderberg, dar și Biblioteca Națională – o îmbinare între stilul bizantin și cel islamic și multe alte atracții pe care nu le-ai putea admira într-o vacanță pe cont propriu. Vezi toate detaliile programului și decide în ce circuit de toamnă pornești anul acesta.