Sus
piete de craciun

In apropierea sarbatorilor de iarna, pe langa bucuria si magia Craciunului, fiecare dintre noi incepe sa se gandeasca la darurile pe care le va face celor dragi. Nu de putine ori, insa, cumparaturile de Craciun devin “o goana nebuna” dupa cadouri, deoarece incercam sa gasim echilibrul intre cel mai potrivit cadou si un pret acceptabil.

Noi va propunem ca anul acesta sa uitati de stresul creat de centrele de shopping aglomerate si preturile piperate. Va invitam sa cumparati darurile intr-o atmosfera relaxata. Pietele de Craciun cu chioscurile de lemn, luminile feerice si produsele lucrate manual asigura o experienta minunata, magica, dar si cadouri originale, delicate, cu suflet.

Va prezentam in continuare un top al celor mai interesante 3 Piete de Craciun din Europa.

Innsbruck

Ghemuit in inima Alpilor, Innsbruck are decorul perfect pentru a simti spiritul Craciunului. Piata de Craciun se tine in centrul Orasului Vechi, printre cladiri medievale cu arcade armonioase, sub celebrul Acoperis de Aur.

Lumanari iscusit lucrate, obiecte sculptate in lemn, figurine din lemn sau paie va vor ispiti, iar cantaretii in costume traditionale va vor incanta cu muzica lor angelica.

Viena

Viena are o traditie de aproximativ 8 secole in ceea ce priveste pietele de craciun. In zilele noastre se organizeaza mai multe targuri de acest gen in intreg orasul. Cea mai mare se afla in fata Primariei si veti gasi acolo cele mai diverse produse: de la casute de lemn, jucarii si papusi, la turta turta dulce si pana la caciuli si manusi calduroase de lana. Dupa ce va delectati din belsug cu vin fiert si castane coapte, va fi o placere sa va plimbati pe strazile feerice ale „Batranei Doamne”, sa va cufundati in atmosfera imperiala de neegalat.

Praga

Imaginati-va ca in minunata piata centrala a Pragai, dominata de al sau fabulos ceas astronomic, se aud vesele colinde si sta de straja un urias brad impodobit. V-ati dat deja seama ca atmosfera este de basm. Este completata de corurile cu voci divine, de produsele artizanale pe care le puteti cumpara: jucarii de lemn, cristale de Bohemia, bijuterii si multe altele. Scena nasterii este extrem de importanta pentru cehi din cele mai vechi timpuri. De aceea, va sfatuim sa mergeti la Muzeul Podul Carol, unde puteti vedea cea mai mare scena a nasterii construita din paie.

Piete de Craciun 2014 : pentru mai multe detalii click aici!