Sus
john cassevetes

Nu degeaba se spune ca Grecia a dat nastere intregii culturi occidentale…care s-a raspandit pana la…Hollywood! Actori, artisti muzicali, si alte vedete prezente pe micile ecrane se mandresc cu originea lor elena!

John Cassavetes (nascut Ioannes Nicolaos Cassavetes) a fost un actor, regizor si scenarist, celebru pentru rolul sau in filmul „Rosemary’s Baby” (1968). Filmul a fost regizat de catre Roman Polanski iar Cassavetes a jucat alaturi de celebra Mia Farrow. A fost nominalizat la Oscar pentru rolul sau. Acesta s-a nascut in America, la New York, parintii fiind greci, iar pana la varsta de 7 ani a locuit in Grecia alaturi de familie, dupa care s-a reintors la New York.

Betty White – Celebra Golden Girl are una dintre cele mai longevive cariere in televiziune (varsta 92): de la epoca de aur a Hollywood-ului, fiind prima femeie care a produs un serial TV, pana la filmele de comedie ale anilor 2000, Betty White nu se demodeaza si ramane una dintre cele mai indragite celebritati. Aceasta s-a nascut in America, bunicul din partea mamei fiind grec.

Printul Filip, Duce de Edinburgh, sotul reginei Elisabeta II-a, s-a nascut in Insula Corfu, fiind print al Casei Regale a Greciei, dar si a Danemarcei. A fost botezat la biserica Sf. Gheorghe de la Palaio Frourio (Cetatea Veche) din Haddokkos la cateva zile dupa nastere in traditia ortodoxa. La casatoria cu regina a adoptat traditia anglicana. Acesta a declarat ca desi se considera mai mult scandinav, poate intelege o parte din limba greaca.

Frank Zappa a fost un compozitor, muzician, producator si director de film. Acesta a compus rock si jazz in mare parte, a regizat filme de lung metraj si videoclipuri. Desi s-a nascut in America, el se trage dintr-o familie de greci stabiliti in Sicilia.

Paul Anka – Celebrul cantaret si compozitor care a compus hituri pentru Tom Jones, Buddy, Frank Sinatra si Michael Jackson s-a nascut in Ottawa, parintii fiind greci ortodocsi cu origini in Liban.

Jennifer Aniston se mandreste cu celebrul ei tata, actorul grec John Aniston (nascut Giannis Anastasakis) originar din Chania, Insula Creta.

Tina Fey, mintea sclipitoare si incredibil de amuzanta de la Saturday Night Live actrita, scenarist si producator, s-a nascut in America, mama sa fiind de origine greca Joanne Xenakes. Fey s-a casatorit in 2001 cu pianistul Jeff Richmond, intr-o ceremonie dupa traditia ortodoxa greaca si a alaes nume grecesti pentru fiicele ei: Zenobia (care se traduce prin „viata lui Zeus”) si  Penelope Athena (Penelope se traduce prin „tesatoare” – o referire la Penelopa sotia lui Odiseu)

Mena Suvari, fotomodel, designer si actrita, cunoscuta in special pentru rolul din”American Beauty”, are origini grecesti, bunicii din partea mamei fiind greci.

Zach Galifianakis actor si comediant cunoscut mai ales pentru trilogia „The Hangover”, are tatal originar din Insula Creta si a fost botezat dupa ritul ortodox.

Nia Vardalis (Antonia Eugenia „Nia” Vardalos) s-a nascut in Canada, parintii fiind greci. Simpatica actrita este cunoscuta pentru comedia romantica „My Big Fat Greek Wedding”.

Tommy Lee, artist rock cunoscut mai ales ca fiind fostul partener al celebrei Pamela Anderson, s-a nascut la Atena, mama sa, Vassiliki Papadimitriou,  fiind o participanta la titlul de Miss Grecia in 1957.

Marina and the Diamonds (nascuta Marina Lambrini Diamandis) s-a nascut in Tara Galilor, tatal sau fiind grec. Artista pop s-a mutat in Grecia la varsta de 16 ani, 2 ani mai tarziu revenind in Trasa Galilor. La 18 ani s-a mutat la Londra pentru a-si initia cariera muzicala.

Billy Zane, care l-a interpretat pe maleficul logodnic al lui Rose in filmul „Titanic”, este fiul unor greci, Wiilam George si Thalia Zanekatos din Insula Chios si Peninsula Mani si a fost crescut conform traditiei ortodoxe.

[gallery ids="1287,1286,1292,1285,1291,1293,1289,1295,1290,1294,1288,1283"]]]>