Sus
zbor cu copii mici

Să călătorești cu copiii e o experiență minunată, dar zborul cu avionul poate să fie stresant atât pentru voi, cât și pentru ceilalți călători. Să recunoaștem, e dificil! De aceea, ți-am pregătit câteva sfaturi pentru a putea face față provocării.
Înainte de a vă urca în avion, asigură-te că cei mici au fost la toaletă. Chiar dacă spun că nu au nevoie, insistă și explică-te pe înțelesul lor de ce nu au voie să folosească toaleta din avion decât mai târziu.
În timpul decolării, explică-le ce se petrece, pas cu pas. Dacă le e teamă, asigură-i că nu se va întâmpla nimic rău, dimpotrivă – senzația va fi minunată!
Dacă alăptezi, ai grijă să te îmbraci cu ceva lejer și să ai cu tine o eșarfă mai mare sau o pătură atunci când te îmbarci. Ține-o pe spătarul scaunului, nu în bagajul de mână, pentru a ajunge mai repede la ea când ai nevoie.
zbor cu copii mici
În funcție de vârsta copilului, îi poți da un mic rucsac în care să pui jucăriile și alte „bunătați” preferate. Evită să îi păstrezi toate lucrurile în bagajul tău de mână, poate nu va avea răbdare până te poți ridica să ajungi la el.
Evită să iei cu tine gustări lipicioase sau sfărâmicioase. Cât despre dulciuri, aprovizionează-te cu bomboane sau alte dulciuri împachetate individual.
Ca să îi ții ocupați, este indicat să o carte de colorat și un set de creioane colorate. Iar dacă mergi cu mai multi copii, ai grijă ca seturile să fie identice, pentru a evita posibilele conflicte.
O altă metodă prin care îi poți distra este să le citești. Alege o carte ușoară, pentru a o putea transporta fără probleme.
Asigură-te că centura de siguranță este pusă bine, dar nu folosi expresii precum „tu nu știi cum, lasă-mă pe mine să o închid”.
Dacă zborul este lung, plimbă-te cu cel mic dintr-un capăt în altul al avionului o dată pe oră. Astfel, își va întinde picioarele și nu își va pierde răbdarea.
 
Citește și: Cele mai tari 10 parcuri de distracții din Europa
Citește și: Ce trebuie să știi dacă vrei să pleci cu animalul de companie în vacanță?

Sursă foto: Deposit photos