Sus
smartphone

Cei mai mulți dintre noi folosim telefonul pentru a face poze în vacanță, dar deseori acestea nu ies atât de bine precum ne dorim. Dacă și tu ai întâmpinat această problemă, citește sfaturile și trucurile noastre mai jos.

Experimentează cu funcțiile telefonului

Smartphone-urile devin din ce în ce mai smart, iar asta se aplică și în cazul funcțiilor camerei foto. Joacă-te cu toate pentru a descoperi ce fac, dar fă asta înainte de plecare, pentru ca în vacanță să știi deja ce funcții să folosești pentru poza perfectă.

Inspiră-te de la alți fotografi

Având acces la internet, ne este foarte ușor să găsim și să admirăm pozele altora. Caută poze făcute în destinația pe care urmează să o vizitezi și învață care sunt unghiurile din care o clădire arată mai bine sau în ce zone se vede cel mai frumos apusul. Nu trebuie să copiezi ce au făcut alții, dar întotdeauna te poți inspira.

Folosește accesorii istețe

Există în prezent zeci de accesorii pe care le poți folosi pentru a-ți îmbunătăți pozele și modul în care le faci. Selfie stick-urile sunt foarte populare, dar mai există și altele, cum ar fi un trepied flexibil sau o telecomandă Bluetooth.

Citește despre regulile fotografiei

Chiar dacă nu toți avem talent sau „ochi pentru poze”, regulile sunt la îndemâna oricui. Caută informații despre încadrarea subiectului, lumină și multe altele.

Fă multe poze

Ecranul telefonului are o dimensiune mică, iar uneori pozele nu arată atât de bine pe computer. De aceea, e mai bine să faci mai multe poze din care ulterior să le alegi pe cele mai bune. Încearcă să faci poze din diferite unghiuri, folosind mai multe funcții ale smartphone-ului… dar fără a-ți enerva partenerii de călătorie pentru că te oprești jumătate de oră în fața unei singure clădiri.


Citește și: 5 aplicații pe care să ți le instalezi când pleci în vacanță

Sursă foto: Deposit photos