Sus

Pefki („pin”) este cel mai nordic oras din Insula Evia, aflat la 118 km de Chalkida, un fost sat pescaresc transformat in statiune de vacanta, cu un farmec aparte, inca ferit de turismul agresiv. Desi este o destinatie noua pentru turistii straini, ea este preferata in randul grecilor din zona continentala. Este o destinatie ideala pentru cei care cauta sa „evadeze” in natura, pentru cei care vor sa se relaxeze, dar si pentru familiile cu copii. Este un loc linistit, situat intre mare si munte, intre padurea de pin si livezile de maslini.

Plaja este lunga (5 km) si lata, nisip + pietricele (care insa nu sunt colturoase si nu deranjeaza pielea la atingere), iar in centrul statiunii este amenajata cu sezlonguri si umbrelute.  In apropiere se gasesc numeroase cafenele, taverne, baruri unde se bea ouzo si pizzerii. Pe plaja este chiar si o zona de camping. In apa nu sunt pietre, doar nisip fin; nu va faceti griji cu privire la aricii de mare pentru ca in aceasta zona nu veti gasi.

Din Pefki se poate face o excursie în Skiathos, sau croazieră de o zi Skiathos – Skopelos – Allonissos, se pleaca din portul Pefki, distanta se parcurge cu aproximatie intr- o ora.

]]>