Sus

De ce sa iti petreci iarna hibernand, cand sunt atatea destinatii imbietoare, atatea festivaluri inedite, atatea partii de schii, sporturi pe care le poti practica, atatea orase pline de viata in care vremea blanda te imbie la plimbare si distractie? Va recomandam in continuare 3 destinatii minunate, in care puteti ajunge in mai putin de 3 ore.

Barcelona

Barcelona invaluita in haina de iarna este un oras fascinant pentru vizite. Cum sezonul de varf a trecut, orasul apartine din nou localnicilor. Pentru ei, iarna inseamna mai putin aglomeratie in pietele celebre, mai mult spatiu in mijloacele de transport, mai putine cereri precum „Imi faceti si mie o poza, va rog?”. Pentru turistii curiosi, insa, Barcelona pe timp de iarna inseamna: zboruri mai ieftine, mai putine aglomeratie la muzee, la celebrul Aquarium, dar aceeasi atmosfera vie si primitoare, aceleasi baruri si cafenele ghemuite pe stradutele fermecatoare ale orasului. Este foarte important de retinut ca dupa Revelion incep reducerile de iarna. Pe vitrinele tuturor magazinelor, de la branduri faimoase la buticuri cochete, scrie mare, vizibil, ispititor: „SALES”.

Temperatura in Barcelona oscileaza pe timp de iarna intre 5 si 14 grade, astfel ca iubitorii de arta se pot plimba in voie, bucurandu-se de operele inconfudabile ale lui Juan Miro si Antonio Gaudi. Cateva dintre locurile in care trebuie sa ajungeti, indiferent de perioada in care vizitati Barcelona: La Rambla – celebra strada unde shopping-ul este la el acasa, Catedrala Barcelonei – construita in secolul al XIII-lea, inchinata Sfintei Eulalia, patroana orasului, Parcul Guell – proiect divin realizat de Gaudi, Castelul de Montjuic si, nu in ultimul rand, Sagrada Familia.

http://www.helloholidays.ro/revelion-2014-2015.aspx

Praga

In decembrie, Praga devine Orasul Magic: intesat de Piete de Craciun inmiresmate de aroma turtei dulci si a vinului fiert cu scortisoara, colorat de numeroasele reprezentari ale scenei nativitatii, incalzit de pub-uri si cafenele cochete, inviorat de corurile care canta o muzica divina.

Spre deosebite de Barcelona, in Praga vremea este destul de rece, dar mai multe straturi de haine calduroase, sosete si manusi groase va ajuta sa ignorati frigul. Astfel, puteti descifra in voie misterul Ceasului Astronomic, va puteti plimba pe celebrul Pod Carol si, desigur, sunteti invitati la tot pasul sa faceti fotografii minunate.

http://www.helloholidays.ro/revelion-2014-2015.aspx

Malta

Chiar daca stereotipul format in imaginatia turistului care se gandeste la Malta vorbeste despre soare, mare si plaje, Malta inseamna mult mai mult decat atat. Pe timp de iarna, puteti sa descoperiti comorile ascunse pe insulele malteze pe cont propriu sau in tururi organizate. De exemplu, Valletta, capitala, este descrisa de UNESCO ca fiind un muzeu in aer liber, iar climatul bland al iernii este numai potrivit pentru a cutreiera in voie pe stradutele sale stravechi. Gozo, sora mai mica a Maltei, cu un aspect mai rural, are un farmec unic si peisaje rapitoare. Merita sa ii acordati o zi pentru a o explora in voie.

http://www.helloholidays.ro/revelion-2014-2015.aspx

]]>