Sus

Vacanțe cu răsfăț pe linie? De la revenirea la natură, la noi forme de acupunctură, tendințele în wellness pentru 2020 sunt de-a dreptul surprinzătoare. Dacă anul trecut toate recomandările ne cam făceau gaură în buget, anul acesta vine cu un flux fresh, axat mai mult pe valoarea de sine, pe întoarcerea la natură și concentrat asupra zonelor trecute adesea cu vederea. Zone simple, destinații la care nu te-ai fi gândit, aproape de casă. De la scăldat în pădure, până la înțeparea urechilor, iată cele 10 mari tendințe wellness din 2020.

Shinrin-yoku (Scăldatul în pădure)

Poate părea că ai nevoie de un climat cald, de costum de baie sau prosop… Ei bine, nu. Tot ce trebuie să faci este să mergi în mijlocul naturii, să-ți scoți pantofii și șosetele și să te cufunzi în liniștea și prospețimea pădurii. Este mișcarea „mindfulness” a anului, provenită din cultura japoneză. Tradusă direct, această tactică de relaxare înseamnă pur și simplu „a lua atmosfera pădurii”. Oprește telefonul și bucură-te de lucrurile simple: mergi desculț pe iarbă, așază-te pe trunchiul unui copac și poposește câteva minute, privind coroana copacilor, luminată de soare. S-a constatat că nebunia asta scade nivelul cortizolului (hormonul de stres) și este un act genial de auto-îngrijire. Chiar dacă ți s-ar putea părea nebunesc, află că Ducesa de Cambridge este deja fan. Chiar a co-proiectat grădina pentru Chelsea Flower Show de anul acesta cu shinrin-yoku. Evenimentul va avea loc în 19 mai, așa că n-ar strica să te gândești la o vacanță în Londra. PS: Shinrin-yoku poți face și în România, în vacanțe de-o zi.

MASAJUL HIPNOTERAPIE

Tendința tratamentelor benefice atât pentru corp, cât și pentru minte câștigă tot mai mult în popularitate. Iar destinația anului în acest sens pare să fie Londra. Masajul de hipnoterapie este o „experiență simultană fizică și mentală”, care calmează mușchii și eliberează tensiuni fizice. De asemenea, „te face să te simți pozitiv, mai liber și reîncărcat”. Sună bine. În timpul masajului se folosesc  tehnici curgătoare și presiuni profunde, corelate cu ritmul unei înregistrări vocale meditative. Prețul ar putea să-ți creeze tensiuni ulterioare, o oră de masaj fiind undeva la 1000 lei. Dacă ești dispus să încerci, tot la Londra te trimitem 😊 la Casa Gazelli. Site-urile de specialitate îl recomandă ca fiind cel mai bun.

Masajul de sunet

Masajul sunetului (Sonoterapia) s-a transformat lent într-o cultură a wellness-ului, iar anul trecut tendința a înregistrat o creștere de 285% a căutărilor online, potrivit unui raport al Yelp. Este un fenomen destul de nou, dar care este înrădăcinat în cunoștințe antice referitoare la efectele pozitive ale sunetului. În timpul tratamentelor, pe diferite părți ale corpului sunt amplasate boluri tibetane. Ele sunt făcute să vibreze la diferite frecvențe, pentru a atenua tensiunile și a redirecționa energia. Masajul sonor indică faptul că starea de bine devine tot mai spirituală, spun specialiștii.

WEGNESS KEGEL

Menținerea puternică și sănătoasă a mușchilor pelvieni este printre favoritele anului în wellness. Un nou tip de tendință, care țintește spre femeile cu un mod de viață lipsit de agitație, de activitate fizică. Sunt exerciții pe care le poți face gratis acasă, în timpul mersului pe jos și chiar stând pe scaunul de la birou. Nimeni nu își va da seama….dar mușchii vor simți diferența. Pentru o sesiune ceva mai intensivă, în care să grăbești timpul de întărire a mușchilor, folosește tehnologia HIFEM (High Intensity Focus Focus Electro-Magnetic). O singură sesiune durează 28 de minute și este echivalentul a 11.000 de exerciții Kegel.

Sauna cu infraroșu

Lăsând tradiționala saună SPA, pe care o cunoaștem și o iubim, sauna cu infraroșu este relativ accesibilă și convenabilă. Concepută pentru a ajuta la scăderea nivelului de stres, saunele cu detoxifiere cu infraroșu vor deveni mai populare în acest an. Principala diferență este că, în mod literal, ești încălzit din interior. Iar asta stimulează producția de colagen, eliberează moleculele fericirii (endorfine) și ajută la resetarea tiparelor de somn. S-a practicat intens și în 2019. Cât despre tendințe, tot mai multe magazine de specialitate recomandă ca această terapie să se realizeze în confortul de acasă.

Respirația curată

Tendințele duc puternic spre ecologie și a mediului înconjurător. Se caută „aerul respirabil”. Iar dacă în 2019 moda îți spunea să faci yoga sau meditație, anul acesta ea se concentrează asupra plămânilor noștri. Respirația curată se referă la filtrarea a tot ceea ce îi oferim corpului nostru. Respirația curată se bucură de cel mai curat aer din lume, cu toate că nu se știe exact unde îl găsim. Te trimitem în vacanță pe litoral pentru briza mării, în Grecia, Turcia sau România, sau spre zone de munte – în excursii de o zi, în zone de camping sau la cascade uimitoare – destinații pliabile pentru circuite cu autocarul. Beneficiile includ un risc redus de accident vascular cerebral, atacuri de cord și atacuri de astm, precum și un nivel mai crescut de concentrare și relaxare, alături de o piele mai „strălucitoare”. Per total, o scuză bună pentru o evadare în sălbăticie.

Blue Mind

Cum toate tendințele se axează pe natură și simplitate, respirație și simțuri, tendința „Blue Mind” te îndrumă spre mare. Înotul, bălăceala, surfing-ul sau orice tip de relaxare lână apa mării sau a oceanelor, reduce stresul din viața noastră. Culoarea? E magică. Oricât de supărat, nervos sau agitat ai fi, privește culoarea apei (albastrul ei clasic) și te vei liniști, vei înțelege natura sa sigură și liniștitoare. Tocmai de aceea, în 2020 petrece cât mai multe vacanțe la mare. Oferte de sejururi în Grecia, Turcia, România găsești aici, la noi.

PS: în articolul viitor vorbim despre destinații accesibile cu cele mai tari SPA-uri din 2020 😊