Sus

Vacanța în Amsterdam … în una dintre cele mai îndrăgite destinații din Europa. Și, bineînțeles, și una dintre cele mai populare. Iar dacă ai crede că prețurile unei vacanțe în Amsterdam sunt mici, la un calcul scurt, te oprești brusc din visat. Cazare ieftină găsești. Dacă ai prins și un bilet de avion în Last Minute, atunci ești un fericit. Trebuie doar să ai grijă la bugetul alocat vizitelor în Amsterdam. Orașul îți oferă o multitudine de obiective turistice, monumente, atracții și activități. Rijksmuseum, Muzeul Van Gogh și Casa Anne Frank sunt doar câteva dintre cele mai apreciate locuri din Amsterdam. Orașul îți oferă o multitudine de muzee interesante, care merită vizitate. Astfel că, indiferent că prețul biletului de intrare este ieftin sau mediu, bugetul se subțiază pe zi ce trece. Tocmai de aceea ne-am gâcnit să facem o listă cu ce poți face gratis în Amsterdam. Dacă nu ești dispus să cheltui (mulți) bani, capitala olandeză are o serie de activități gratuite și obiective turistice din care să alegi. Iată o selecție cu câteva dintre lucrurile noastre preferate de făcut gratis în Amsterdam.

Tururi pietonale și cu barca

– Da, nu este deloc o surpriză că o plimbare pe Centura de Canal, protejată de UNESCO, îți va oferi multe dintre cele mai frumoase priveliști ale orașului. Mergi de-a lungul „Podului cu 15 Poduri”, un pod de unde poți admira nu mai puțin de 14 poduri, construite să ducă în direcții diferite … în timp ce ești pe al 15-lea 😊. Această priveliște neobișnuită este romantică seara, când podurile din Amsterdam sunt luminate. Găsești această zonă la trecerea dintre Reguliersgracht și Herengracht.

– Un mod minunat de a cunoaște orașul interior și a descoperi mai multe despre istoria Amsterdam este un tur ghidat gratuit. Vei fi plimbat de două ore de-a lungul unora dintre cele mai populare obiective turistice ale orașului, inclusiv Palatul Regal, districtul Red Light, Casa Anne Frank și Cartierul Evreiesc. Oprirea noastră preferată este Beguinage, o curte liniștită și ascunsă, culmea, într-o zonă centrală a orașului prin de viață. Turul gratuit din Amsterdam începe din fața Momentului Național din Piața Dam.

– O vizită în Amsterdam nu este completă fără o călătorie cu barca. Dacă nu vrei să plătești 15 € (sau mai mult) pentru o croazieră pe canal, există o altă modalitate de a experimenta orașul de pe apă – deși mai scurt. Chiar în spatele gării Centrale Amsterdam, veți găsi feriboturile alb-negre ale orașului, care transportă pasageri peste râul IJ, gratuit. Există trei rute, iar cea mai lungă durează aproximativ 12 minute.

CULTURA ȘI ARHITECTURA

– Nu departe de intrarea în Vondelpark se află Roemer Visscherstraat. Locul în care găsești „Case din șapte țări”. Este un rând de șapte case, proiectate de arhitectul olandez T. Kuipers, iar fiecare dintre ele a fost construită într-un stil arhitectural aparte, reprezentând o țară europeană. Astfel că vei găsi case din Rusia, Olanda, Franța, Germania, Spania și Italia.

– Muzeul Științei NEMO. Trebuie să mergi aici. Este găzduit într-o clădire atrăgătoare de-a lungul IJ. Deși există o taxă de intrare, terasa pe acoperiș este accesibilă tuturor. Este locul în care te vei bucura de vederi frumoase asupra orașului, de pe o terasă spațioasă, fără zgomot, unde nu te va deranja nimeni.

– Din septembrie până în iunie, poți participa la concerte gratuite, organizate o dată pe săptămână la Concertgebouw, de obicei la orele prânzului. Concertele durează în jur de 30 de minute și e organizează de obicei în zilele de miercuri. Ele sunt destul de populare, așa că este necesară rezervarea unui bilet (gratuit) în avans. Este o opțiune de a simți atmosfera Amsterdamului dincolo de zona turistică. Astfel, vei avea parte de o altfel de vacanță în Amsterdam, mai puțin știută de turiștii clasici, care optează doar pentru zonele populare ale destinației.