Sus
frica de zbor

Transportul cu avionul are numeroase avantaje, precum durata scurtă a drumului sau peisajele incredibile – dar foarte mulți călători au frică de zbor. Pentru că vacanța ta ar trebui să fie perfectă și să te bucuri de fiecare moment, ți-am pregătit câteva sfaturi care te vor ajuta să învingi frica de zbor.

În primul rând, identifică motivul pentru care îți e frică de zbor și află mai multe informații despre subiect. Cei mai mulți oameni se gândesc la turbulențe sau aterizări. Primele sunt cauzate de curenții de aer și de interacțiunea avionului cu aceștia, nefiind periculoase pentru călători. Cât despre aterizări, piloții au multă experiență în spate și nu există șansa să aterizeze greșit.

Apoi, ține-ți mintea ocupată cu altceva. Citește o carte, vizionează un film pe tabletă sau laptop, ascultă muzică care te calmează, joacă-te ceva, gândește-te cât de mult te vei distra odată ce ai ajuns la destinație sau vorbește cu partenerul de drum.
Bineînțeles, poți întotdeuna cere ajutor dacă te simți copleșit de frică. Echipajul de cabină știe ce să facă în astfel de situații și te va ajuta să te calmezi.
În cazul în care te confrunți cu anxietate puternică, poți apela la anumite medicamente, dar numai cu acordul unui medic. Totuși, este mult mai bine să rezolvi problema decât să folosești medicamente pentru a o „ascunde”.
În final, nu uita: zborul cu avionul este cel mai sigur mod de transport din lume!


Citește și: 5 lucruri de care ai nevoie într-un zbor lung


Sursă foto: Deposit Photos